Társoldalunk:

Fantasztikus sportteljesítménye Hawaii-ra repíti a magyar doktornőt

2017.08.21. 14:31

Nagyszerű teljesítménnyel nyerte meg a 40-44 éves korosztály versenyét a Kalmarban rendezett Ironman vidalon Cser Beatrix. A Svédországban élő szemészorvosnő három kisgyermek nevelése és munkája mellett érte el a sikert, ami azt jelenti, hogy a doktornő kvalifikálta magát a Hawaii-szigeteken rendezendő klasszikus Ironman versenyre.

A Hawaii-szigetek legnagyobbikán, Big Islanden október 14-én rendezik meg a sportág legklasszikusabb versenyének számító Ironman-viadalt. Kalmari győzelmével Cser Beatrix pályafutása során másodszor szerezte meg a jogot arra, hogy indulhasson ezen a versenyen. 2015-ben rendkívül balszerencsés körülmények miatt nem juthatott ki Hawaii-ra. Egy órával az Egyesült Államokba való indulás előtt kellett visszalépnie a versenytől, mert az egyik gyermekét baleset érte. Ákos fiát léprepedéssel szállították kórházba, így szó sem lehetett arról, hogy Cser Beatrix repülőre szálljon.

dr. Cser Beatrix készülhet az októberi konai Ironman-versenyre. A kép Keszthelyen készültForrás: Sóki Tamás

A magyar szemészorvosnő Kalmarban 10 óra 14 perc 41 másodperces idővel nyerte meg a 40-44 éves korcsoport küzdelmét. A kalmari versenyen 3,8 km úszás, 182 km kerékpározás és a maratoni futás távja várt a résztvevőkre.

"Fantasztikus verseny volt Kalmarban, hihetetlenül elfáradtam" - nyilatkozta a doktornő, aki az úszást 1 óra 7 perc alatt teljesítette. A 180 km-es kerékpározáshoz 5 óra 13 percre volt szüksége, míg a maratont 3 óra 47 perc alatt futotta le.

A Hawaii-szigeteken rendezett Ironman verseny úszószáma a Csendes-óceánbanForrás: AFP/2016 Getty Images/Tom Pennington

Cser Beatrix a svédországi Karlskronában él, három kisgyermek édesanyja. A világ egyik legnehezebb sportágát munka mellett űzi. Korábban sikerrel teljesítette a Vasaloppet elnevezésű klasszikus sífutóversenyt, amelyen az indulók 90 kilométeren küzdenek.