Vágólapra másolva!
A Peace and Sports (Béke és Sportok) nonprofit szervezet a nagykövetei közé választotta a nyolcszoros kick-box-világbajnok Mórádi Zsoltot.

"Aláírtam egy chartát, ami afféle útmutatás, hogy a bajnokoknak miként kell viselkedniük és valójában mit is képviselünk" - nyilatkozott Mórádi a Nemzeti Versenysport Szövetségnek (NVESZ). Hozzátette: Magyarországról és sportága képviseletében is egyedüliként lett tagja a rangos nemzetközi szervezetnek, amely szoros kapcsolatot ápol a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal (NOB).

A 29 éves magyar sportolót a kinevezéssel együtt meghívták a Peace and Sports decemberi, monte-carlói fórumára, ahol személyesen találkozhat az összes nagykövettel, valamint a szervezet patrónusával, II. Albert monacói herceggel.

Az ENSZ Nemzetközi Békenapja alkalmából csütörtökön kilenc új nagykövet nevét hozta nyilvánosságra a Peace and Sports.

A korábbi bajnokok között olyan hírességek szerepelnek, mint az atléta Szergej Bubka, a Forma-1-es pilóta Felipe Massa és a teniszező Novak Djokovic.

A frissen kinevezett nagykövetek között pedig - Mórádi Zsolt társaságában - ott van a Bajnokok Ligája-győztes labdarúgó Didier Drogba is.

Amint az a NVESZ csütörtöki közleményében olvasható, a Peace and Sports nonprofit szervezet, amely a sport értékeit felmutatva próbál fellépni a diszkrimináció, a kirekesztés és az erőszak ellen. Célja a hátrányos helyzetűek segítése, a szolidaritás, a béke és egy jobb világ megteremtése. Programjain túl példaképnek tekinthető bajnokai, a szervezet nagykövetei közreműködésével igyekszik megszólítani a fiatalságot.