Társoldalunk:

A Balatonnál kell megtartani a petrencés rudat

2019.08.06. 12:30

2019. augusztus 11-én, vasárnap a „Kárpát-medence magyarlakta településeinek virtusvetélkedője" a balatonszárszói strandon kínál betekintést a hagyományos falusi és katonai virtuskodás versenyszámaiba.

Látványos szórakozást ígér Balatonszárszó központi strandjának vendégei számára az ingyenesen megtekinthető kárpát-medencei virtusvetélkedő.

Az idén XXVI. alkalommal megrendezésre kerülő hagyományőrző sportversenyen a határon innenről és túlról érkező csapatok többek között saroglyatartásban, petrencés rúd tartásban, autógumi-hajításban, zsákcipelésben, traktorhúzásban mérik össze erejüket.

Szalmabála rakodásForrás: Daria Narbutt/Daria Narbutt

A harci virtusról lövészettel, dobócsillag és kés célba dobásával adnak számot. Lesz csúszókorong, bűnmegelőzési és KRESZ feladatok, de várhatóan a traktorhúzás és az óriás sítalpas váltó lesz a fő attrakció. Kora délután, katonai közelharc- és kézitusa-bemutatót követően, a versenyt díjkiosztó zárja.

KötélhúzásForrás: Daria Narbutt/Daria Narbutt

Az MTTOSZ, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács és Magyar Autóklub közös sportvetélkedőjének célja megóvni, megmutatni falusi sporthagyományainkat, ápolni nemzeti összetartozásunkat, erősíteni a Kárpát-medence magyarlakta településeinek kapcsolatait.

A rendezvény fővédnökei: dr. Pintér Sándor belügyminiszter, dr. Simicskó István kormánybiztos, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke, dr. Szabó Tünde, az EMMI sportért felelős államtitkára.

Bővebb információt itt talál a versenyről.