Vágólapra másolva!
Idén a Budapest 2019 Európa Sportfővárosa évad keretén belül, augusztus 31-én, negyedszerre is megrendezik a Budapest Urban Games-t (BUG), amelyre a rendezvény három arca is készül már. Szabó Erika és Baji Balázs a Budai Vár falait hódítja meg, Németh Lajos pedig a grundfoci bajnokságának díszvendége lesz.

Szabó Erika a BUG fotózása kedvéért úszódresszt öltött, szereti is a vizet, azonban a meghódításra váró sziklákat még jobban. "Több mint 10 éve egy barátnőm avatott be a mászás szépségeibe, akkoriban meglehetősen stresszes időszakot éltem át, és ez a sport nagyon sokat segített a feszültségek elengedésében" - mesélte a színésznő, aki a Budai Vár Cortina falát szeretné megmászni augusztus 31-én. "A mászás teljesen leköti a figyelmemet, szeretem, ahogyan a veszélyérzet és a magasság miatt elönt az adrenalin. Ez az a sport, ami elfeledteti velem a külvilágot, hiszen a falon az agyam is folyamatosan azon kattog, hogy miként teljesítem a következő lépést. A monoton dolgokat nem nekem találták ki. Próbáltam már épített pályákat és természeteseket is, a vár pedig a története miatt is nagyon vonz, bár azt tudom, láttam, hogy igen nehéz terep" - mondta Szabó Erika.

Szabó Erika a Budai Vár Cortina falát szeretné megmászni Forrás: www.arpadkurucz.com/Kurucz Arpad

Németh Lajos a BUG grundfoci bajnokságának díszvendége lesz. Idén is a Klauzál téren mérik össze tudásukat a 4+1 fős csapatok, a veterán meteorológus pedig úgy érzi, igazán testhezálló, hogy ő végezze el a kezdőrúgást. „Évek óta a médiaválogatott oszlopos tagja vagyok, gólvágó Némethként is ismernek, ám jelenleg a sérülések miatt a csapatban is legfeljebb kezdőrúgásra, valamint a tiszteletbeli kapitányi posztra vagyok alkalmas. Legutóbb Zalakaroson játszottunk a tűző napon a homokban, az kemény volt" - mesélte a meteorológus, akinek egész focista „pályafutása" a kispályához kötődik "Évekkel ezelőtt volt egy gólom, amire a mai napig hihetetlenül büszke vagyok, olyan szép ívvel csavartam be a labdát, hogy utána körbenéztem: ez tényleg én voltam? Kíváncsi vagyok, hogy a bajnokságban képes lesz-e bárki hasonló mozdulatra" - idézte fel Németh Lajos.

Baji Balázs világbajnoki bronz- és Európa-bajnoki ezüstérmes gátfutónk is megméretteti magát az Utcalimpián. Nem áll messze tőle a különféle mozgásformák kipróbálása, ám mint mondja, fontos az óvatosság. „Aktív sportolóként egyáltalán nem mindegy, hogy szabadidőmben mit sportolok, a kontakt műfaj a nagy sérülésveszély miatt például tiltólistás. Focizni, síelni, vagy extrém sportot űzni tehát sajnos nem szabad" – mondta Baji Balázs.

A Budapest Urban Games sztárjai is készülnek az Utcalimpiára Forrás: www.arpadkurucz.com/Kurucz Arpad

Kiváló eredményeket elérő futónk mostanában – amikor teheti, és nem akadályozza az élsportban – teniszezik, fallabdázik, de szeret túrázni és horgászni is. „Sokan azt gondolják, hogy a futás egyéni, magányos műfaj, pedig az elért eredmények mögött nem csak én állok, hanem egy szuper csapat is. Egyébként is szeretem megosztani a mozgás élményét, ritkán járok egyedül sportolni, ezért is örülök annak, hogy a BUG a közösségi sportolást népszerűsíti. Bízom benne, hogy sok elhivatott mászóval találkozom majd a Budai Vár falainál, de titkon abban is reménykedem, hogy hozzám hasonlóan, a kezdő mászók is elég bátrak lesznek a boulderezéshez.