Társoldalunk:

Hatalmas magyar siker: Bódis és Maráz is első lett a Spartathlonon

2019.09.28. 09:25

Hatalmas magyar sikerek születettek a legendás görögországi Spartathlonon: a 246 kilométeres versenyen az első helyen Bódis Tamás ért a célba, a második pedig Csécsei Zoltán lett. A nőknél reggel kilenc után lett meg a győztes, méghozzá a szintén magyar Maráz Zsuzsanna. 

Bódis Tamás néhány hónap alatt robbant be a hazai és a nemzetközi élvonalba is. Tavaly már negyedik volt a Spartathlonon, a tavasszal pedig nagy előnnyel megnyerte az Ultrabalatont. Péntek kora reggel nem túl erősen kezdett, a CP 11-nél (11-es ellenőrzőpont) éppen befért az első tízbe, a CP 18-nál negyedik, majd a következő nagyobb ellenőrzőpontnál harmadik volt. Egyre jobban megközelítette a japán Tacuja Itagakit, sőt a CP 41-nél már hétperces előnyben volt vele szemben, ami másfél órával később 32 percre nőtt – számolt be a Csupasport.hu.

Hatalmas siker a legendás görögországi Spartathlonon, Bódis Tamás első lettForrás: csupasport.hu

Ugyanígy tört előre Csécsei Zoltán is. Napi három edzéssel készült a versenyre, és kifizetődött a befektetett munka, hiszen amikor Bódis megelőzte a japán futót, Csécsei már a harmadik helyre ugrott.

Végül hatalmas bravúrt elérve Bódis Tamás lett az első, aki a biztos előnyről már nem hagyhatta elúszni a győzelmet. Csécsei Zoltán jól hajrázott, ő is megelőzte a japánt, és negyed hétkor, mintegy háromnegyed órával Bódis után célba ért. A harmadik a cseh Radek Brunner.

Hasonló utat járt be a hölgyeknél a címvédő Maráz Zsuzsanna: az elején ment a „mezőnnyel", volt 28 perces hátrányban is a villámgyorsan kezdő cseh Churanovával szemben. Aztán ahogy teltek az órák, egyre előbbre jutott, a CP 35-nél már második volt az orosz Irina Maszanova mögött, igaz, a következő pontokon valamivel mindig nőtt a különbség. Nem sokkal a vége előtt is a második helyen futott, de a hajrában még volt ereje előzni. Nem sokkal negyed 10 után ért célba Maráz – a nők közül elsőként, összesítésben a nyolcadik lett. Hihetetlen: kettős magyar győzelem és egy második hely a világ legkedveltebb ultraversenyén!

Rajtuk kívül is jár a dicséret a magyar futóknak: Simonyi Balázs az ötödik lett, az 500 kilométeres kihívásunkat is természetesen könnyedén teljesítő Gyöngyösi János Tibor a nyolcadik, Borbás Tibor a tizenegyedik, Toldi Péter a tizenhatodik helyen állt.

Legutóbb a férfiaknál 1991-ben született magyar siker, Bogár János győzött – sőt, akkor is két magyar állt a dobogón, hiszen Hári Gyula, aki sajnos már nem lehet köztünk, a harmadik lett.