Társoldalunk:

Vizes pályán győzött az Origo újságírója a Continental Citygolf Touron

2020.07.26. 09:14

Kovács Noémi, az Origo vezető újságírója június végén az előkelő második helyen végzett a nők között az öt versenyes Continental Citygolf Tour első versenyén, szombaton viszont már győzni tudott a második fordulóban, amatőr golfozó pályafutása során először. Az összesen öt állomásból álló sorozat végén a legjobb minden kategóriában értékes nyereménnyel gazdagodik.

A versenyzőknek nem volt könnyű dolguk a szombati viadalon, ugyanis az eső nagyban megnehezítette a körülményeket.

„Nehéz egy kezdőnek vízes talajon játszani, de meg kell oldania, hiszen ez egy szabadtéri sport. Amíg nem villámlik és a pálya játszható, nem halasztják el a versenyt. Június végén épphogy lemaradtam az első helyről, most viszont sikerült az élen zárnom. Ez az első torna, ahol nyerni tudtam, szóval ez egy különleges nap számomra. Ráadásul a 9 lyukas verseny hendikep módosító is volt, és ezzel a sikerrel 37 lett a hendikeppem, így már csak egy hajszál választ el attól, hogy elindulhassak például ranglistaversenyeken. Persze nem idén, ez még a jövő zenéje" – mondta Kovács Noémi, aki hozzátette, hogy továbbra is újságíró, és nem lesz profi golfozó. 

Egy éve kezdtem golfozni, 38 évig kerestem azt, amivel kikapcsolódhatok. A pályán nem gondolok a bűnügyi hírekre, szóval sikerült megtalálni, ez az én sportom. Ahhoz, hogy a golfból éljek, későn kezdtem ütni, de a versenyzés nem csak akkor lehet izgalmas, ha valaki profi és a PGA touron indul. Egy jó edző, nálam Sárközi Richárd, egy kiváló pálya, mint az óbudai és egy izgalmas közösség boldoggá tud tenni, pláne úgy, hogy sikereket is el tudok érni"

- tette hozzá.

"Forrás: Wikimedia Commons "
Mi a hendikep, azaz hcp?
A játékoshendikep (player handicap) a golfjátékos potenciális eredményességét kifejező szám, amelynek nagysága fordítottan arányos a játékos képességével. Az eredményesebb játékosoknak kisebb értékű, a gyengébb játékosoknak pedig nagyobb értékű a hendikepszáma. A játékoshendikep teszi lehetővé, hogy a játékosok tájékozódjanak egymás képességéről, és az egymás elleni játékban az önmagukhoz mért eredményességet a játék során egymással összevessék. A játékoshendikep alsó értéke negatív szám, a felső érték pedig általában plusz 54-ig terjed. A játékos hendikepszámítása a játék során elért eredményből – Paarhoz viszonyított eltérésből – és a pálya hendikepértékéből kalkulálható, amely kalkulációhoz számtalan segédprogram ad lehetőséget, illetve a Magyar Golf Szövetség a versenyen részt vevő játékosok eredményeinek alapján kiszámolja, és a játékosok számára elérhetővé teszi a játékosok hendikepjét.

Forrás: Wikipédia

Kovács Noémi győzni tudott a Continental Citygolf Tour második fordulójánForrás: Origo

A Continental Citygolf Touron az év végi összesítésnél a megszerzett három legjobb nettó stableford eredmény összege számít majd a végeredménybe. Minden kategória összetett 1. helyezettje egy 2021-as másodtagságot nyer az óbudai pályára. Kolléganőnk nagyon jó helyzetből várhatja a folytatást a legutóbbi második hellyel, illetve a mostani sikerrel.

Gratulálunk kolléganőnknek, és sok sikert kívánunk neki a továbbiakban is!