Jövő péntekig döntenek az idei London Marathon sorsáról

London Marathon 2019  Eliud Kipchoge Lily Partridge Roza Dereje Vivian Cheruiyot Kenyan Olympic Brigid Kosgei Maiden women youngest winner Manuela Scha wheelchair British Athletes Callum Hawkins Dewi Griffiths Charlotte Purde and Lily Partridge London Mar
Eliud Kipchoge wins the elite men's race at the London Marathon on April 28th, 2019. (Photo by Karyn Louise/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A szervezők jövő péntekig határoznak arról, hogy megtartják-e idén az áprilisról október 4-re halasztott London Marathont.

Az insidethegames.biz honlap híre szerint a világ egyik legrangosabb maratonijának házigazdái valamennyi nevezettet tájékoztatták arról, hogy még nem tudnak véglegeset az idei verseny sorsáról, és további egyeztetésekre van szükség a Nemzeti Egészségügyi Szolgálattal. Hugh Brasher versenyigazgató ígéretet tett arra, hogy a lehető leggyorsabban határoznak a kérdésben, legkésőbb jövő péntekig.

A koronavírus-járvány miatt a nagy maratonok többségét már törölték idén, a londoni az egyetlen, amelynek megtartására van még némi esély. A brit fővárosban hagyományosan bombaerős mezőny gyűlik össze, és ez így lenne idén is: a férfiaknál a világ két legjobb idejével rendelkező sztár, a világcsúcstartó kenyai Eliud Kipchoge és az etióp Kenenisa Bekele csapna össze egymással.