Balogh Gábor maradt az NDHSZ elnöke

PENTATHLON WORLD CHAMPIONSHIP-BALOGH _XYZ123ABC Square Horizontal
Hungarian Gabor Balogh jubilates as he wins the 3,000 metres in the Budapest Pentathlon World Championships men's individual final 18 July 1999. (ELECTRONIC IMAGE) (Photo by IMRE FOELDI / MTI / AFP)
Vágólapra másolva!
Balogh Gábor maradt a Nemzeti Diák-, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség (NDHSZ) elnöke. A szervezet tisztújító közgyűlését csütörtökön tartották, online formában.

A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) elnökeként is dolgozó olimpiai ezüstérmes öttusázó az elmúlt négy évben is vezette az NDHSZ-t. Újraválasztása után mondott beszédében Balogh Gábor egyebek mellett a terület szakmai és pénzügyi hátterének biztosításáról beszélt.

Az MDSZ csütörtöki közleménye szerint az NDHSZ tisztújító közgyűlésén Szabó Tünde sportért felelős államtitkár is részt vett, és arról beszélt, hogy a sport szerepe az egészségmegőrzésben hatványozottan felértékelődött az év sajnálatos fejleményei tükrében, így különös jelentőséggel bír, hogy a következő európai uniós fejlesztéspolitikai ciklusban a sportfejlesztési törekvések kellő hangsúlyt és támogatást kapjanak.

Hozzátette, az élsport fontossága mellett egy olyan sportoló nemzet számára, mint a magyar, nem szabad háttérbe szorulnia a tömegsportnak, szabadidősportnak, valamint a fiatalokat megszólító, testmozgást népszerűsítő kezdeményezéseknek sem, mert ezek biztosítják nemcsak a versenysportban elért nemzetközi sikereket, de a felnövekvő generációk egészségének megőrzését is.

Az NDHSZ alelnöke Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja lett, aki az elmúlt bő egy évben már ellátta ezt a feladatot a szervezetnél.