Vágólapra másolva!
Műtét után lábadozik Lubics Szilvia ultrafutó, aki őszi visszatéréséig nyáron triatlonversenyen szeretne indulni.

A sportoló az M4 Sport Sporthíradó című műsorában kedden elmondta: nyolc napja operálták meg a bal sarkát, a beavatkozás olyannyira jól sikerült, hogy szinte azonnal megszűntek a fájdalmai. Jelenleg erősítő edzésekkel, gyógytornával és - mivel sínben van a lába - kerékpározással tartja formában magát, és bízik abban, hogy nem lesz nagy a visszaesés.

- nyilatkozott Lubics Szilvia, aki elárulta, hogy körülbelül tíz éve bajlódik ezzel a sarokfájdalommal, melyet eddig konzervatív módszerekkel kezeltek, de tavaly már akadályozta az edzések elvégzésében.

Lubics Szilvia körülbelül tíz éve bajlódik ezzel a sérüléssel Forrás: Facebook/Lubics Szilvia

A versenyző - aki férje ötletét megvalósítva "saroknaplót" vezet közösségi oldalán, megmutatva ezzel követőinek, hogy a nehéz helyzetekből is fel lehet állni - abban bízik, hogy április végétől, de legkésőbb május elejétől el tud kezdeni egy "rendes" edzésmunkát, amely már hasonlítani fog az általa megszokotthoz.

A futó úgy gondolja, hogy ősszel már újra ultraversenyen indulhat, de addig is tervez egy kis kitérőt a triatlon irányába, mivel most úgyis sokat kerékpározik és úszni is elkezdett.

- fogalmazott az Ultrabalaton és a Spartathlon többszörös győztese.