Vágólapra másolva!
A korábbi válogatott labdarúgó, Ferenczi István nagyot futott, és az egykori kiváló támadó lett a Privát Ultra Tisza-tó 130 első teljesítője. A focista 14 óra 9 perc alatt teljesítette a 130 kilométert.

A járványügyi korlátozások miatt az Ultra Tisza-tó 130 verseny szervezői egyedi lehetőséget biztosítanak a kvalifikációval rendelkező futók részére. A tókerülő versenyt ugyanis egyénileg teljesíthetik az indulók. A verseny eredeti útvonalán az egyénileg induló futók egy nyomkövetőt visznek magukkal, mely segítségével online követhető, hogy merre tart, és milyen tempóban halad.

Ferenczi István nagyot futott Forrás: https://ultratiszato.hu/

Ferenczi István elsőként indult el, és legalább annyira magabiztosan hagyta maga mögött a 130 kilométert, mint amikor a Fradi, az MTK, a Vasas, vagy a válogatott mezében futott ki a pályára. Futását a több ezren követték.

Ferenczi István 14 óra 9 perc alatt teljesítette a 130 kilométert Forrás: https://ultratiszato.hu/

A szervezők bíznak benne, hogy július első hétvégéjén már egy egész mezőny számára megtartható lesz az Ultra Tisza-tó 130, melyre több, mint 3500 sportoló jelentkezett, és amely rekordnak számít az ötéves verseny történetében.