Vágólapra másolva!

Kevin Weekes remekelt élete első olyan playoff-meccsén, amikor ő kezdett a kapuban. Az Arturs Irbét helyettesítő fekete bőrű Carolina-hálóőr 40 lövést hárított, s bár az ellenfél sztárja, Martin Brodeur -az olimpiai bajnok kanadai válogatott erőssége -is megfogott 35-öt, a meccset a Hurricanes nyerte, s egyetlen győzelemre áll a legjobb nyolc közé jutástól. Márpedig ilyesmire - a playoff-sorozat megnyerésére - 16 éve nem volt példa a csapatnál. A győztes gólt a hosszabbítás kilencedik percében Josef Vasicek, a 21 éves, Havlickuv Brodból származó ifjú center ütötte, aki teljesen megmagyarázhatatlan módon maradt ki a cseh olimpiai válogatottból.

A Nassau Veterans Memorial Coliseumban Shawn Bates két és fél perccel a befejezés előtt, büntetőből ütötte a győztes gólt Curtis Joseph hálójába. Alekszej Jasin két gólpasszal segítette hozzó az Islanderst az összesítésbeli egyenlítéshez.

Patrick Lalime felzárkózott Brent Johnson (St. Louis) mellé: az Ottawa Senators kapusa sorozatban a harmadik meccsen nem engedett gólt lőni az ellenfélnek, és ezzel beállította a most már öt kapus által tartott playoff-rekordot. Nem beszélve arról, hogy a 3-0-s diadallal az esélytelenebb Ottawa a továbbjutás kapujába került a gyengélkedő Phillyvel szemben. 18 500 néző őrjöngött a Corel Centre-ben. Lalime roppant szimpatikusan nyilatkozott a meccs után: "Köszönöm a társaimnak, egyedül egy kapus kevés lenne ahhoz, hogy megőrizze hálóját a góltól." Lalime egyébként 28 lövést védett.

Phoenixben is egy kapus, Jevgenyij Nabokov volt a meccs hőse: a San Jose orosz hálóőre 29 lövés hárításával lett a mezőny legjobbja.

Eredmények:
Carolina Hurricanes - New Jersey Devils 3-2 (Az állás 3-2)
gól:
Gelinas, O'Neill, Vasicek, illetve Elias, Holik

New York Islanders - Toronto Maple Leafs 4-3 (Az állás 2-2)
gól:
Bates, Hamrlik, Miller, Yashin, ill. Corson, Kaberle, Mogilnij

Ottawa Senators - Philadelphia Flyers 3-0 (Az állás 3-1)
gól:
Hossa, Redden, Salo

Phoenix Coyotes - San Jose Sharks 1-2 (Az állás 1-3)
gól:
Suchy, ill. Rathje, Ricci

Ch. Gáll András

Korábban:

Feltámadt a Detroit

Fórum:

NHL, de főleg Capitals