Társoldalunk:

Versenyben maradt az Islanders

Kedden hetedszer is összecsap a Toronto Maple Leafs és a New York Islanders. A New York-iak vasárnap a Nassau Veterans Memorial Coliseumban 5-3-ra megverték a Torontót, kiegyenlítették az összesített állást, dacára annak, hogy nélkülözték két erősségüket, Michael Pecát és Kenny Jönssont. Igaz, a vendégeknél sem játszott az alapszakasz talán legkiemelkedőbb hokisa, a csuklótörést szenvedett Mats Sundin, valamint a szintén svéd Mikael Renberg.

A hazaiak komoly lélektani hadviselést folytattak: a kezdés előtt a nagy kivetítőn fekete háttér előtt hófehér betűkkel a következő szöveg jelent meg: "For Kenny and Michael", azaz "Kennyért és Michaelért", tehát a két sérült csapattársért is küzdjenek Czerkawskiék.

Hát ők küzdöttek is, rendesen. A 30 éves lengyel jobbszélső két gólt ütött, sziporkázott, miként a három pontot - egy gól, két gólpassz - szerző Kip Miller is.

Mind Curtis Joseph, mind Chris Osgood 34-34 lövést kapott, de a torontói kapus ötöt, míg vetélytársa csak hármat engedett be.

Eddig az Ottawa, a Carolina, a Detroit, a St. Louis és a San Jose jutott tovább, a Colorado-Los Angeles és a Toronto-Islanders csata 3-3-ra áll, a Montreal 3-2-re vezet a Boston ellen.

Eredmény:
New York Islanders - Toronto Maple Leafs 3-3
gól:
Czerkawski 2, Aucion, K. Miller, Jasin, illetve Höglund, Belak, Roberts

Ch. Gáll András

Korábban:

Továbbjutott a Detroit Red Wings

Fórum:

NHL, de főleg Capitals