Társoldalunk:

A Hornets szépen búcsúzik Charlotte-tól

A Charlotte Hornets - amely a szezon végén elköltözik az észak-karolinai városból - szépen akar búcsúzni szurkolóitól: simán megnyerte az Orlando Magic elleni negyedik meccsét, és bejutott az NBA-playoff második körébe. A hazaiaknál Patrick Ewing nagy valószínűséggel lejátszotta élete utolsó NBA-mérkőzését, 11 pontot és 10 lepattanót jegyzett a 40 éves harcos, akinek sohasem adatott meg, hogy bajnoki aranygyűrűt húzzon az ujjára. Az Indiana kicsikarta az ötödik mérkőzést a Keleti főcsoport bajnoka, a New Jersey Nets ellen, a sorsdöntő összecsapás csütörtökön lesz East Rutherfordban, a Nets otthonában. Még egy fontos hír: Tim Duncan nem játszik szerdán este Seattle-ben a negyedik Supersonics-Spurs mérkőzésen édesapja váratlan halála miatt.

A Hornets legjobbja ismét Baron Davis volt, aki egymás után másodszor produkált tripla duplát 28 ponttal, 10 lepattanóval és 11 gólpasszal. Davis a sorozat négy mérkőzésén szédületes átlaggal (27,5 pont, 9 lepattanó, 9,3 assziszt) rukkolt ki. Jamal Mashburn, a Hornets legponterősebb kosarasa sorozatban harmadik meccsét volt kénytelen kihagyni vészes vérszegénység miatt, de a csapat nélküle is remekelt.

Baron Davis remek játéka válasz volt Tracy McGrady nagyképű kijelentésére, miszerint a Magic biztosan megnyeri a negyedik összecsapást, és mindent eldöntő ötödik meccsre kerül majd sor. "Amikor valaki butaságokat beszél, az nem csak a saját csapatát motiválhatja, hanem az ellenfelet is. Most ez utóbbi történt."

Az Indiana fölényesen verte a Nets csapatát, s ebben Austin Croshere-nek és Ron Artestnek volt kulcsszerepe, mindketten 18 pontot szereztek. Croshere feltámadása különösen látványos, ő ugyanis az első három meccsen összesen 12 percet játszott és öt pontot szerzett. A vendégek veresége Jason Kidd gyenge játékával magyarázható: Jamaal Tinsley, Kevin Ollie és Ron Mercer felváltva fogta a Nets játékmesterét, és ők hárman le is vették az irányítót a parkettről.

Eredmények:
Orlando Magic - Charlotte Hornets 85-102 (Végeredmény 1-3)
Legjobb dobók:
McGrady 35, Ewing 11 (10 lepattanó), Armstrong 11, M. Miller 10, illetve B. Davis 28 (10 lepattanó, 11 assziszt), Magloire 19, Wesley 18, Augmon 13, Campbell 10

Indiana Pacers - New Jersey Nets 97-74 (Az állás 2-2)
Ld.:
Croshere és Artest 18-18, R. Miller és J. O'Neal 14-14, Ollie 11, B. Miller 10, ill. Martin 13, Jefferson 11, Kidd és Harris 10-10

Ch. Gáll András

Korábban:

Elhalkult a Jazz

Fórum:

New NBA fan fórum