Társoldalunk:

A Cápák felfalták a Coloradót

A bajnoki címvédő Colorado Avalanche súlyos vereséggel kezdte a San Jose Sharks elleni főcsoport-elődöntőt otthonában, a Pepsi Centerben. A denverieknek mindössze negyvennyolc órájuk volt a pihenésre az első kör abszolválása után, a kaliforniaiaknak öt napjuk, s ez meg is látszott a teljesítményeken.

Teemu Selänne, a Cápák finn szupersztárja – aki az alapszakaszban 29 góllal vezette csapatát -, a playoff első körében egyetlenegyszer sem talált be az ellenfelek hálójába. A Repülő Finn most megrázta magát, két gólt ütött, s a mezőny legjobbjának bizonyult. A vendégek kapujában Jevgenyij Nabokov 30 lövésből 27-et hárított, a hazaiaknál Patrick Roy 22-ből csak 17-et. (Az utolsó gól üres kapura esett.) Peter Forsberg, a Colorado svéd centere egy-egy gólt és gólpasszt jegyzett, a playoffban 7 meccsen 9 pontnál tart.

Eredmény:
Colorado Avalanche - San Jose Sharks 3-6 (a főcsoport-elődöntő állása 0-1)
gól: Drury, De Vries, Forsberg, illetve Selänne 2, Marleau, S. Thornton, Ricci, Marchment

Edzőváltás Philadelphiában

A Philadelphia Flyers vezetősége menesztette Bill Barber edzőt, mivel a csapat - akárcsak tavaly - már a rájátszás első körében búcsúzott.

A klub irányítói nagyon csalódottak voltak, ugyanis a csapat bérlistája 55,5 millió dollár (14, 5 milliárd forint) ebben a szezonban, az egyik legmagasabb az NHL-ben.

Barbert, aki eddig kizárólag a Flyersnél tevékenykedett, az előző idényben az év trénerének választották. Játékosként 1974-ben és 1975-ben Stanley Kupát nyert, majd másodedzőként dolgozott.

Ugyancsak az NHL-hez kapcsolódó hír, hogy a fegyelmi bizottság két szakvezetőt - a montreali Michel Therient és a detroiti Scotty Bowmant -, két klubvezetőt - a vancouveri Brian Burke-öt és a New York Islanderst irányító Mike Milburyt - büntetett meg a sajtó nem megfelelő kiszolgálása miatt.Valamennyien elzárkóztak nyilatkozatadástól, illetve fényképezkedéstől, s ezért 30-30 ezer dollárt (közel 8,5 millió forint) kell befizetniük az NHL számlájára. 

Ch. Gáll András

Korábban:

Sundin nélkül is áll a Toronto

Fórum:

NHL, de főleg Capitals