Társoldalunk:

Egyenlített a Seattle és a Philadelphia

Tim Duncan és David Robinson nélkül akkora esélye volt a San Antoniónak a Seattle ellen, mint amekkora a Seattle-nek lett volna Gary Payton és Vin Baker nélkül. Semekkora. Ebből egyenesen következik, hogy a két csapat negyedik összecsapását Nate McMillan edző csapata simán nyerte, és ezzel kiegyenlítette az összesített állást. 2-2 lett az állás a Boston-Philadelphia párharcban is, miután a tavalyi döntős hetvenhatosok nagy csatában megnyerték második hazai meccsüket is.

A Key Arenában Gary Payton azt hozta, amit 12 éve megszoktunk tőle. Élete második playoff tripla-duplájával (28 pont, 12 lepattanó, 11 assziszt) győzelemre vezette csapatát, a mezőny kiemelkedően legjobb játékosának bizonyult az évad legjobban védekező ötösébe megszakítás nélkül kilencedszer beválasztott hátvéd.

Amire viszont senki sem számított: Vladimir Radmanovic, a 'Sonics 21 éves, 208 centis, 103 kilós jugoszláv center-bedobója – aki voltaképpen bosnyák, mert a boszniai Trebinjében született - 23 pontos karriercsúccsal oroszlánrészt vállalt a sikerben úgy, hogy 11 mezőnybeli dobásból 8 jó volt.

Ezzel szemben az ellenfél mindössze 32 százalékos pontossággal célzott, dacára annak, hogy az édesapja temetésén a Virgin-szigeteken tartózkodó Duncant helyettesítő Malik Rose 28 pontjával és 13 lepattanójával messze felülmúlta a várakozást.

Az ötödik meccs - ami után már nincs hatodik - pénteken lesz az Alamodome-ban, oda Gregg Popovich edző mindenképpen várja Duncant. Ha viszont nem jön a gyászoló center, akkor vége a Spurs szezonjának...

A First Union Centerben Allen Iverson első két mezőnykísérletét értékesítette, utána húszból tizenhetet elrontott, majd a negyedik negyedben négyből négyet bedobott. Olyan ez, mint a hullámvasút, amely a Sixers csapatának a lehető legjobban ért véget: amikor a kocsi éppen a hullámhegy tetején volt. Az ötödik meccs itt is pénteken lesz, a bostoni Fleet Centerben. Amennyiben a Philly győz, a hetedik csapat lesz az NBA 56 éves történetében, amely 0-2-es állásról 3-2-re megnyer egy öt meccsből álló sorozatot.

Eredmények:
Philadelphia 76ers - Boston Celtics 83-81
Legjobb dobók: Iverson 28 (9/26 mezőnyből, 5 lepattanó, 4-4 assziszt és szerzett labda), Coleman 14, McKie 11 (5 szerzett labda), Mutombo 10 (14 lepattanó), illetve Walker 25, Pierce 20, K. Anderson 12

Seattle SuperSonics - San Antonio Spurs 91-79
Ld.: Payton 28 (12 lepattanó, 11 assziszt), Radmanovic 23 (8/11 mezőnyből), D. Mason 17, Baker 10, ill. M. Rose 28 (13 lepattanó), Parker 14, S. Smith 11, Daniels 10

Ch. Gáll András

Korábban:

A Hornets szépen búcsúzik Charlotte-tól

Fórum:

New NBA fan fórum