Vágólapra másolva!

Nagyszerűen kezdte a párharc második összecsapását a vendégegyüttes, hiszen Koivu és Markov góljaival már az első harmadban 2-0-s vezetésre tettek szert az alapszakasz-nyolcadik kanadaiak.

Mielőtt alaposan nekidurálhatta volna magát a Hurricanes a második játékrésznek, érkezett Doug Gilmour, és egy perc három másodperc elteltével gólra váltotta csapata emberelőnyét, így behozhatatlannak tűnő előnyre tettek szert a vendégek. A második húsz perc ezt követően nagy küzdelmet hozott, azonban a Carolina nem volt képes bepréselni a szépítő gólt. Már úgy tűnt, hogy negyven percet követően is érintetlen marad Theodore hálója, amikor egy emberelőnyt kíméletlenül kihasznált Rod Brind'Amour, így megteremtette a felzárkózás esélyét a záró harmad előtt.

Az utolsó szakaszban a Carolina mindent megpróbált, azonban hiába billent fel a pálya, Theodore ezen a napon lehúzta a rolót. A nagy rohamozás közben aztán egy pillanatra elfeledkeztek a védekezésről a Hurricanes játékosai, amit Bill Lindsay góllal büntetett, így bebiztosította csapata győzelmét.

A két csapat következő összecsapására május 7-én, Montrealban kerül sor.

Keleti főcsoport, elődöntő:
Carolina Hurricanes - Montreal Canadiens 1-4
gól:
Brind'Amour, ill. Koivu, Markov, Gilmour, Lindsay

A négy győzelemig tartó párharc állása: 1-1

Korábban:

Háromszori hosszabbítás után nyert a Toronto