Társoldalunk:

Bryanték az alapszakasz-győztest sem kímélték

A playoff a Los Angeles Lakers időszaka és felségterülete. A legutóbbi két esztendő NBA-bajnoka a nyugati főcsoport döntőjének első meccsén, a sacramentói Arco Arenában 106-99-re legyőzte az alapszakasz-győztes Kings csapatát, ezzel utolsó huszonhat playoff-meccsén huszonnegyedik sikerét aratta, egyszersmind tovább "nyújtotta" már eddig is fennálló playoff-világrekordját: megszakítás nélkül tizenkettedik idegenbeli találkozóját nyerte a rájátszásban. Ezzel 1-0-ra vezet összesítésben, a második derbire is Sacramentóban kerül sor.

Fotó: EPA
Fotó: EPA
O'Neal 26 ponttal, kilenc lepattanóval és öt assziszttal járult hozzá az LA győzelméhez
A kaliforniai állami rangadó - a hazaiak állítása szerint - minden idők leghangosabb közönségzajával kezdődött, 112 decibelt mértek a csapatok bemutatásakor, hogy aztán öt perccel később már halotti csöndben potyogjanak a Lakers-kosarak. A vendégek ugyanis első tíz dobásukból kilencet értékesítettek, harminchat pontot szereztek az első negyedben - az ellenfél csak huszonkettőt -, s a bajnok idei legeredményesebb tizenkét perce el is döntötte a mérkőzést. Egyetlen pillanatra sem adta ki kezéből a vezetést a Kobe Bryant, Shaquille O'Neal és Robert Horry vezérelte bajnok, s a hajrában magabiztosan verte vissza a Királyok felzárkózási kísérletét.

A hazaiaknál harmadik meccsét volt kénytelen kihagyni a bokaficammal lábadozó jugoszláv dobógép, Peja Stojakovic, a helyén kezdő török Hedo Türkoglu nulla pontot ért el, 0/8-as mezőnyteljesítménnyel.

Eredmény:
Sacramento Kings - Los Angeles Lakers 99-106
Legjobb dobók:
Webber 28 (14 lepattanó, 6 assziszt), Jackson 21, Bibby 19, Christie 13, Divac 12 (11 lepattanó), illetve K. Bryant 30 (6 lepattanó, 5 assziszt), Sh. O'Neal 26 (9 lepattanó, 4 blokk), Horry 18 (8 lepattanó), Fisher 11.

Ch. Gáll András

Korábban:

Kidd bajnokesélyest varázsolt a Netsből

Fórum:

New NBA fan fórum