Társoldalunk:

Olausson: gól tíz év után

Úgy látszik, most a hosszabbításban aratott 2-1-es győzelmeknek van a szezonja. A Carolina-Toronto keleti főcsoport-döntő legutóbbi két meccsét így nyerte meg a Hurricanes, szerdán pedig a denveri Pepsi Centerben győzött 2-1-re - ugyancsak hosszabbításban – a Detroit Red Wings. Ezzel a nyugati konferenciadöntőben 2-1-es vezetést szereztek a Michigan-tópartiak, de még a következő összecsapást is a Sziklás-hegység lábánál játsszák.

A két csodakapus közül Patrick Roy 42, Dominik Hasek mindössze 21 lövéssel nézett farkasszemet, azaz a vendégek pontosan kétszer akkora nyomás alatt tartották a hazai kaput, mint a házigazdák a vendégek ketrecét.

A győztes gólt a hosszabbítás tizenegyedik percében a svéd hátvéd, Fredrik Olausson ütötte. Olausson már majdnem 36 éves, és kereken tíz éve nem szerzett gólt a rájátszásban! A gól előkészítésében Hasek is részt vállalt, mert úgy tisztázott egy lövést, hogy abból azonnal indult az ellentámadás. A pakk Steve Yzermanhoz került, a csapatkapitány pedig Olaussont hozta játékba, aki a két vonalról lőtt, s a korong a cseh Martin Skoulát is érintve, Royt megtréfálva vágódott a hálóba. Olausson legutóbbi playoff-gólja 1992. április 18-án született, amikor a bekk még a Winnipeg Jets játékosa volt, az ellenfél pedig a Vancouver Canucks.

A Red Wings negyedik meccsét játszotta a sérült veterán, Igor Larionov nélkül. Peter Forsberg ismét adott egy gólpasszt, egyre fölényesebben vezeti az idei playoff pontlistáját, pályafutása alatt pedig 111 playoff-mérkőzésen 132 pontot gyűjtött, ebből 50-et gól, 82-t assziszt formájában. Forsberg 24 pontja karriercsúcsának beállítását jelenti, s hol van még a playoff vége...

Hír a másik párharcból: Pat Quinnt, a Toronto edzőjét még mindig benn tartják a kórházban, mert mellkasi fájdalmai szívbetegséget jeleznek…

Eredmény:
Colorado Avalanche - Detroit Red Wings 1-2 - hosszabbítás után (az állás 1-2)
gól: Blake, illetve L. Robitaille, Olausson

Korábban:

Előny a Carolinánál

Fórum:

NHL, de főleg Capitals