Vágólapra másolva!

A harmadik negyedben egyszer már 26 ponttal is vezetett a Nets, a házigazdák totálisan összeomlott csapat benyomását keltették. Az első negyedben 14, a másodikban 27 százalékkal dobtak mezőnyből, a gárda sztárja, Paul Pierce pedig - aki három negyeden keresztül 14 mezőnydobásából csak kettőt értékesített - a 28 pontjából 19-et az utolsó negyedben szerzett.

Ilyen feltámadásra soha az életben nem volt példa, még a régi, mágikus Boston Gardenben sem, ahol pedig Bob Cousy, Bill Russell, John Havlicek, Dave Cowens, Larry Bird és Kevin McHale varázsolt estéről estére

"Ez talán a legnagyobb győzelme a csapatnak, pedig én fél évszázada a Celticsnél dolgozom" - mondta az örömtől félájult klubelnök, a 84 esztendős Arnold "Red" Auerbach, minden idők legkiválóbb edzője és klubvezetője. "Persze játszottunk már sokkal jobban is, de ennél hihetetlenebb, emocionálisabb talpra állást én még nem láttam, és valószínűleg nem is létezik. Olyan pocsékul kosaraztunk három negyeden át, hogy meg sem fordult a fejemben egy fordítás lehetősége."

Antoine Walker, a társkapitány volt az, aki az utolsó szünetben két centiről üvöltötte a másik társkapitány, Paul Pierce képébe: "Nem látod, hogy ezek kiröhögnek, megszégyenítenek bennünket a saját csarnokunkban? Jó lenne, ha végre csinálnál már valamit!" És akkor Pierce munkához látott. 11-0-lal kezdte a Celtics a negyedik negyedet – Pierce három duplát vágott ebben a rohamban -, s a közönség máris sikert szimatolt, hiszen 74-64-re zsugorodott a hátrány. Egy perccel a befejezés előtt, 90-89-es vendégvezetésnél Pierce-t faultolták, s ő mindkét büntetőt értékesítette. Ekkor vezetett először a Celtics (91-90) az első percet leszámítva, amikor 1-0 volt a javára.

Eredmény:
Boston Celtics - New Jersey Nets 94-90 (az állás 2-1)
Legjobb dobók: Pierce 28, A. Walker (12 lepattanó, 4 assziszt, 2 szerzett labda), K. Anderson 15, Rogers 10, illetve Kittles 19, Aaron Williams 18, Kidd 12 (11 assziszt), Harris 10.

Ch. Gáll András

Korábban:

A Sacramento kiejtheti a Lakerst

Fórum:

New NBA fan fórum