Vágólapra másolva!

Fotó: EPA
Fotó: EPA
A Lakers-kispad feszülten figyeli, ahogy Bibby útnak indítja a mindent eldöntő duplát

Bibby nyerő dobására egy időkérést követően került sor. Rick Adelman edző felrajzolta a táblára az ilyenkor szokásos sémát, majd amikor a játékosok visszamentek a pályára, Bibby odaszólt Chris Webbernek: "Ha nekem adod a labdát, nem fogom elhibázni a dobást". "Oké, neked adom" - felelte Webber, és úgy is tett: az oldalbedobás után ő kapta meg a Spaldingot, csinált egy elzárást Bibbynek, majd neki passzolt. Az irányító felugrott, s egy lábfejnyivel a triplavonalon belülről eleresztette élete legfontosabb tempódobását. A labda semmi mást nem érintett, csak a hálót...

Shaquille O'Neal is óriási meccset játszott, 77 százalékkal dobott mezőnyből, viszont nagyon kibabráltak vele a bírók. Egyrészt 3 perc 22 másodperccel a vége előtt kifújták, másrészt mindössze egy büntetődobási lehetőséget ítéltek a javára. (Azt is elhibázta...)

Bryant megpróbálta vállára venni a csapatot, jól is játszott, de a hazaiak még jobban. Peja Stojakovic - miután bokaficam miatt hat meccset kihagyott - ismét játszott, de feledhetően: csereként mindössze két pontra futotta az erejéből, míg Rick Fox, akivel egymást fogták, tizenhatot termelt.

A Lakers 2000 májusa óta, amikor a Portland elleni főcsoport-elődöntő hetedik meccsén a negyedik negyedben 15 pontos hátrányból fordított, egyetlen egyszer sem játszott olyan meccset, melynek az elvesztése a kiesést jelentette volna. Most minimum egy ilyen összecsapás következik, pénteken a STAPLES Centerben, s ha azt sikerülne megnyerni, akkor vasárnap még egy az Arco Arenában.

Nagyon rezeg a léc...

Eredmény:
Sacramento Kings - Los Angeles Lakers 92-91 (Az állás: 3-2)
Legjobb dobók:
Webber 29 (13 lepattanó), Bibby 23, Türkoglu és Divac 13-13, illetve Bryant 30, S. O'Neal 28 (14/18 mezőnyből), Fox 16

Ch. Gáll András

Korábban: