Vágólapra másolva!

Joseph négy évet töltött az Ontario-tó partján, az NHL-ben pedig összesen tizenhármat. A Torontónál végigvédett négy szezonban összesen 24 millió dollárt keresett, a legutóbbi idényben 6,57 milliót. Ken Holland, az újdonsült bajnok - az utóbbi hat évben háromszor Stanley-kupát nyert - Red Wings klubmenedzsere három szezonra fizet 24 milliót CuJónak, azaz évi 8 millió lesz a kapus gázsija.

"35 éves koromra, 13 éves NHL-szolgálat után még nincs Stanley-kupám, remélem, a Vörös Szárnyakkal pótolom ezt a hiányt" - mondta Joseph, s reményeit az a körülmény is táplálja, hogy együtt maradt a 2001-2002-es szezon csapata, még a 42 éves Igor Larionov és a 40 éves Chris Chelios sem vonult vissza - természetesen eltekintve attól, hogy Scotty Bowman, a sikerkovács Mágus 68 évesen és kilenc Stanley-kupával a gyűjteményében nyugdíjba ment.

A Toronto Joseph pótlására azonnal leszerződtette Ed Belfourt a Dallas Starstól, "csekély" 13,5 millió dollárért két szezonra. Josephhez hasonlóan Belfour is tagja volt a Salt Lake City-ben olimpiai aranyérmet nyert kanadai válogatottnak.

Lang személyében a mezőny egyik legjobb centere, s ráadásul Jaromir Jagr egykori pittsburghi sortársa került a fővárosba. A 31 éves Lang - aki kilenc éves NHL-karrierje alatt 495 meccsen 319 pontot (122 gól, 197 gólpasszt) termelt - öt évre 25 milliót kap.

Chelios hosszabbított/sport/csapat/amerika/20020704chelios.htmlNHL, de főleg Capitalshttp://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=4483

Brian Trottier, a New York Rangers új edzője végre szeretné bevinni a playoffba az 1994-es bajnok, de azóta csak szenvedő csapatot. Ennek érdekében leszerződtette egykori játékosát, Darius Kasparaitist (29) a Pittsburghtől. (Trottier Kasparaitis előző klubjánál, a Colorado Avalanche-nél volt segédedző.) Ugyancsak a Rangers játékosa lett Bobby Holik (New Jersey Devils), öt évre 45 millióért.

Holik ezzel a liga egyik legjobban fizetett hokisa lett, ami nem is túlzás, mert a cseh csatár kulcsszerepet játszott a Devils 2000-es Stanley-kupagyőzelmében és a 2001-es ezüstérem megszerzésében.

Ron Francis, az idei ezüstérmes Carolina Hurricanes 39 éves centere - órákkal azelőtt, hogy szabadúszó lett volna - további két évre aláírt jelenlegi csapatához. Francis 11 milliót, azaz évi 5,5 milliót kap, az előző négy évben 5 millió volt évi keresménye.

Francisnek a 2002-2003-as lesz a 22. NHL-évadja.

Ch. Gáll András