Vágólapra másolva!

Lewist hivatalosan egy szerdai sajtóértekezleten mutatják be a sajtónak. Bowman (68) az amerikai profisportok történetének egyik legsikeresebb edzőjeként kilencedik Stanley Kupája megnyerése után, június 13-án jelentette be búcsúját.

Ekkor a kupadöntő ötödik meccsén a Wings 3-1-re verte a Carolina Hurricanes együttesét, s ezzel a csapat hat év leforgása alatt harmadszor lett kupagyőztes.
Lewis három vezető edző mellett dolgozott a detroiti 15 év alatt. 1987-ben Jacques Demers-rel kezdte, Bryan Murray alatt folytatta, majd jött Bowman. Előzőleg játékosként (egészen pontosan hátvédként)15 évig a New York Islanderst, a Los Angeles Kingst, a New Jersey Devilst és a Detroit Red Wingst szolgálta.

Az 1998/98-as évad elején Barry Smith-szel együtt vezető edzőként dolgozott, a térdműtéten átesett Bowmant helyettesítve. Ekkor öt meccsből négyet megnyert a csapat. Lewis az 1973-as drafton került a Red Wingshez, 1008 alapszakaszbeli meccset játszott 15 év alatt, s 36 gól és 187 assziszt volt a mérlege, továbbá 953 percet töltött a büntetőpadon. A rájátszásban 91 mérkőzésen egyetlen gólt és 20 gólpasszt, valamint 143 büntetőpercet regisztrált.

Ch. Gáll András