Vágólapra másolva!

A 26 éves, 188 centis Miller momentán a liga egyik legjobb irányítója, meccsenként 10,9 gólpasszal vezette a ligát, s emellett 16,5 pont volt az átlaga, s ami a legtiszteletreméltóbb statisztikai adat: eddigi három NBA-szezonja 246 mérkőzéséből mindössze egyet hagyott ki, azt is sérülés miatt. Vele a Clippers bizton pályázhat a playoffba kerülésre.

Millert már június 26-án, a draft napján majdnem elcserélte a Cavaliers, de akkor még nem kellett átköltöznie a Csendes-óceán partjára. A 31 éves, 195 centis Stith 10,1 pontos átlagot produkált az elmúlt szezonban. Ami a "cserealapot" illeti: Darius Miles még nincs 21 éves, de ő volt a 2000-es draft harmadik kiválasztottja, a 206 centis, hihetetlenül atletikus bedobót az új Scottie Pippennek, még inkább napjaink Magic Johnsonának tartották, mivel valamennyi poszton klasszisteljesítményre volt képes. Ehhez képest nem igazán váltotta be a reményeket, alig fejlődött valamit első szezonjáról a másodikra (9,4, illetve 9,5 pontos átlag), egyre kevesebbszer játszott a kezdőötösben (hatszor), mint a 2000/2001-es évadban (huszonegyszer).

Videózik az NBA/sport/csapat/amerika/20020730videozik.htmlDarius Miles-portréhttp://www.nba.com/playerfile/darius_miles/index.html?nav=page

Harold Jamison 25 éves, 203 centi, 110 kiló, és alig több statisztánál: első két NBA-évadjában 6,8 perc és 1,9 pont volt az átlaga. Bár látszólag a Clippers járt jobban a cserével, a Cavaliers vezérkara nagy reményeket fűz a roppant látványosan, a gyűrű fölött kosarazó Miles érkezéséhez. Gordon Gund klubtulajdonos - a Gund Arena névadója - biztos benne, hogy Darius sok "pénzt fog csinálni", mert közönségvonzó játékos lesz. Gund egyébként tagadta, hogy árulná a csapatot.

Ch. Gáll András