Vágólapra másolva!

Alapvető különbség Gretzky és a két említett megasztár között, hogy ő már elmúlt 41 éves, míg Jordan 39, Lemieux pedig 36 éves volt, amikor a visszatérés mellett döntött.

Gretzky egyébként a Coyotes társtulajdonosa, februárban pedig a kanadai válogatott vezérigazgatójaként vezérelte győzelemre a csapatot a Salt Lake City-i téli olimpián. A hírt Jeremy Roenick, a Coyotes cenmtere röppentette fel, miután együtt edzett Gretzkyvel, s a legendás hokis kifejezetten jó benyomást keltett a jégen.

Nhl fanatichttp://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=42791Jordan golfozni fog/sport/csapat/amerika/20020703michael.htmlLemieux játékra kész/sport/csapat/amerika/20020608lemieux.html

"Nem tervezem a visszatérést az NHL-be a Phoenix Coyotes csapatával" - áll Gretzky közleményében."Csupán azért veszek részt az edzőtábor munkájában, mert egyrészt szükségem van a mozgásra, másrészt úgy gondolom, a kondicionáló edzések jót tesznek a nyakamnak, amellyel sokat bajlódtam még játékoskoromban. Harmadsorban pedig valóban élményt jelent együtt korcsolyázni és játszani a Coyotes néhány jelenlegi és jövőbeli sztárjával."

Gretzky csaknem három éve edzett utoljára komolyan, amikor 1999 nyarán bejelentette visszavonulását. Persze Lemieux és Jordan is cáfolta kezdetben, hogy versenyzői pályafutásának újrakezdése lenne a cél.

Ch. Gáll András