Vágólapra másolva!

John Tortorella edző gárdája a klub történetének legjobb bajnoki rajtját produkálja, egyszersmind beállította a Lightning leghosszabb veretlenségi sorozatát. A legújabb áldozat a szintén jól kezdő Washington Capitals volt a St. Pete Times Forum jegén, az eredmény 3-2, plusz a 17 442 néző hosszú percekig tartó ovációja.

Apropó, Tortorella. A 44 éves, bajuszos tréner sohasem vitte odáig, hogy az NHL-ben játszhatott volna, a csúcs egy svédországi profiszerződés volt, és szakvezetői pályafutása során is Tampa az első olyan állomása, ahol szerződtetett vezetőedzőként számítanak rá. (Az 1999/2000-es évad végén rövid ideig irányította a New York Rangers munkáját, de csak megbízott edzőként John Muckle menesztése után.) Tortorella 2001. január 6-án szerződött a Lightninghoz, s Steve Ludzik menesztése után csípte meg a vezetőedzői posztot.

NHLhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=42791

Tortorella az NHL ötödik legalacsonyabb átlagéletkorú "személyi állományával" halmoz sikert sikerre. A csapat alapköve természetesen Nyikolaj Habibulin, a világ - sokak szerint - legjobb kapusa. A 27 éves, enyhén egzaltált kinézetű hálóőr minden este megteremti a győzelem lehetőségét társai számára, aztán azok vagy élnek vele, vagy nem. Idén jobbára igen. Habibulin az első hét meccsen mindvégig ott állt a háló előtt, ez példátlan az NHL mezőnyében ebben az idényben. A 29 éves szverdlovszki születésű (Jekatyerinburg) hokis nyolcadik szezonját tölti az NHL-ben, harmadikat Tampában, s a mostani idényben a lehetséges 420 percből 420-at a kapuban állt. Kapott 175 lövést, ezekből 18-at beengedett, 157-et kivédett - ez durván 90 százalék.