Társoldalunk:

Szuper Levente bemutatkozhat az NHL-ben

Két évnyi várakozás után elérkezett a nagy lehetőség Szuper Levente számára: a magyar kapus akár már magyar idő szerint kedd hajnalban bemutatkozhat  az észak-amerikai profi jégkorongligában. Csapata, a Calgary Flames ugyanis Roman Turek ujjsérülése miatt nevezi a New York Islanders elleni mérkőzésre.

Az olimpiai bajnok, Stanley-kupa győztes Turek mögött a kanadai Jamie McLennan a második számú portás - ő védett szombaton a tavalyi bajnok Colorado Avalanche elleni 4-4-es meccsen -, tartalékja pedig Szuper lesz, aki mostanában megint a kanadai NHL-gárda fiókcsapatában, az AHL-ben vitézkedő St. John Flamesben szerepelt.

A 22 éves exferencvárosi kapus váratlanul elhalálozott nagymamája temetése miatt a hétvégét Budapesten töltötte, de hétfőn hajnalban a klub illetékese jelezte: vissza kell mennie. "Azonnal felszökött a vérnyomáson. Nagy-nagy álmom válna valóra, ha végre játszhatnék az NHL-ben" - mondta Szuper.

Az 1989-es Stanley-kupa nyertes a következő nyolc nap során öt mérkőzést játszik idegenben, így szinte biztosra vehető, hogy Szuper a héten bemutatkozhat NHL-meccsen. Az Islanders után másnap az 1995-ös és 2000-es bajnok New Jersey Devils, csütörtökön az 1994-es győztes New York Rangers, szombaton az 1996 döntős Florida Panthers, majd hétfőn az Atlanta Thrashers következik. Szupert minden meccsre nevezik, de hogy valójában mikor lép pályára, az Greg Gilbert vezetőedzőtől függ. Turek várhatóan két hétig nem állhat a kapuba, így Szupernek ennyi ideje van, hogy helyet követeljen magának a csapatban. A Calgary a szezonban éppen ötven százalékos: 11 összecsapás, 11 pont.

Ch. Gáll András

KAPCSOLÓDÓ CIKK