Vágólapra másolva!

A vendégek 3-2-re nyertek, a győztes gólt Chris Drury ütötte, amikor 3 perc 21 másodperc telt el a harmadik harmadból. Szuper Levente a kispadon ült, de nem jutott szóhoz, mert a sérült Roman Tureket helyettesítő Jamie McLennan nagyszerűen védett, 32 lövésből 30-at kivédett, míg a másik oldalon az olimpiai bajnok kanadai válogatott első számú kapuvédője, Martin Brodeur 21-ből csak 18-at fogott meg. Legközelebb csütörtökön játszik a Flames, a világhíres Madison Square Gardenben, a New York Islanders vendégeként.

A St. Louis Blues, a mezőny legeredményesebb csapata sorozatban kilencedik győzelmét aratta, ráadásul idegenben, a montreáli Molson Centre-ben, és úgy, hogy 36:15 volt a kapura lövési arány a vendégek javára. Jose Theodore, az elmúlt idény MVP-je sem tudta megakadályozni a Blues lehengerlő győzelmét. A St. Louis mérlege 9 győzelem, 1-1 vereség és döntetlen, idegenben mind az öt meccsét megnyerte a Mississippi-parti társulat. A Blues csütörtökön beállíthatja a tavaly elért klubrekordot, amennyiben legyőzi a gyengécske Columbust, s szombaton, egy esetleges tizenegyedik sorozatgyőzelemmel - az ellenfél hazai pályán a Toronto lesz - meg is dőlhet a rekord.

NHLhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=42791

A New York Rangers megszakította hármas vesztő szériáját, de még mindig sanyarú a manhattaniek sorsa. Ismét kikapott a remek rajta után kifulladni látszó Tampa, tovább száguld a Philly, s a San Jose megnyerte a kaliforniai derbit. Jocelyn Thibault kivédte a Red Wings szemét, úgy nyert 2-0-ra a Chicago a Loe Louis Arenában, hogy Thibault mind a 18 lövést megfogta. Nem szokatlan ez tőle, ő volt az a kapus, aki ezt megelőzően legutóbb shutoutot csinált Detroitban, tavaly ilyenkor. Thibaultnak ez volt a 29. NHL-meccse, amikor nem kapott gólt.

John Leclair 300. gólját ütötte Flyers-mezben, ráadásul a legjobbkor: 3 perc 4 másodperccel a hosszabbítás lejárta előtt. A csapat mérlege 9 győzelem, 1 vereség, 2 döntetlen, ez a második legjobb rajt a Flyers történetében. Alekszandr Mogilnij karrierje tizenhatodik mesterhármasát ütötte, a győztes gólt a hosszabbítás vége előtt 2 perc 22 másodperccel. A 33 éves Mogilnij 13 meccsen 20 pontnál jár, élete egyik legjobb szezonját kezdte.

Peter Bondra is kitesz magáért mostanában, a Washington mesterlövésze két gólt ütött, a másodikat 3,3 másodperccel a hosszabbítás vége előtt! Mark Messier, három hónappal 42. születésnapja előtt, 23. NHL-szezonjában káprázatosan játszik. A Rangers 5-2-es győzelméből 1-1 góllal és gólpasszal vette ki a részét, 15 meccsen 7 gól ésd 2 assziszt a mérlege. Az örökranglistán a pontoknál harmadik 1850-nel - a második helyezett Gordie Howe 1850-et teljesített, de ő már 25 éve visszavonult -, a góloknál 664-gyel hetedik - M?ario lemieux 661-gyel ott van a nyomában -, az asszisztoknál pedig 1148-cal negyedik, 21-gyel lemaradva Ray Bourque mögött, aki már szintén visszavonult.