Társoldalunk:

A hazai pálya hátránya az NHL-ben

A Colorado Avalanche, a mezőny egyik legdrágább és legerősebb csapata, a tavalyi Stanley Kupa-győztes képtelen győzni otthonában, a Pepsi Centerben. Eddig 5 vereség és 3 döntetlen a mérleg Denverben, legutóbb a liga egyik leggyengébb csapata, a Nashville vitte el a pontokat a sérüléséből visszatért Patrick Roy-t is felvonultató gárda otthonából. Az Anaheim idén stabil csapat benyomását kelti, a Minnesota elleni váratlan hazai győzelemmel először érte el az 50 százalékot a dél-kaliforniai alakulat.

Az egyetlen Óriáskacsa-gólt a 19 éves cseljabinszki újonc, az orosz Sztanyiszlav Csisztov szerezte, még az első harmadban, Jean-Sebastien Giguere pedig kivédte a vendégek szemét: idei első shutoutját jegyezte 26 lövést hárításával. Manny Fernandez, a Wild kapuvédője még több lövést megfogott, szám szerint 36-ot, egyet viszont beengedett. A Mighty Ducks harmadik meccsét nyerte sorozatban.

A Nashville Predators hét meccsből álló túrája legutolsó állomására holtfáradtan érkezett a Pepsi Centerbe, s ideális áldozatnak látszott az első hazai győzelmére készülő Avalanche számára. Erre mi történt? Tomas Vokuon megfogott 33 lövést a vendégek kapujában, s a mezőny talán leggyengébb alakulata két ponttal távozott a Sziklás-hegység fővárosából. Pedig nem volt szerencséjük a Ragadozóknak: két játékosuk, Kimmo Timmonen és Dominic Pittis is megsérült menet közben. A győztes gólt négy perccel a lefújás előtt a szlovák Vladimir Orszagh szerezte. Ez az Avalanche legrosszabb hazai idénykezdete a klub fennállásának 24 éve alatt. A New York Islanders Chris Osgood 38 védésének köszönhetően verte meg az egyik élcsapatot, a Dallas.

Eredmények:

Colorado Avalanche - Nashville Predators 3-4 (0-1, 2-2, 1-1)
gól:
Keane, Sakic, Tanguay, illetve. Legwand, Orszagh, Smith, York

New York Islanders - Dallas Stars 3-2 (1-1, 1-0, 1-1)
gól:
Bates, Blake, Manlow, ill. Lehtinen 2

Anaheim Mighty Ducks - Minnesota Wild 1-0 (1-0, 0-0, 0-0)
gól:
Kariya

Ch. Gáll András

KAPCSOLÓDÓ CIKK