Vágólapra másolva!

Szombaton tömegverekedésbe fulladt a Columbus Blue Jackets - New York Rangers mérkőzés, amit egyébként a Kékzakósok 6-3-ra megnyertek. Történt, hogy 2,8 másodperccel a befejezése előtt az utolsó korongbedobásnál Krzysztof Oliwa, a Rangers csatára ütője nyelével arcon vágta Grant Marshallt, az ellenfél játékosát. Erre egymásnak estek a csapatok, s kevés híján az edzők is ölre mentek, mindenesetre a kispadról a plexiüvegen keresztül válogatott sértéseket vágtak egymás fejéhez.

Hétfőn az NHL vaskézzel sújtott le a bűnösökre: Oliwát, a "Lengyel Kalapács" néven elhíresült 194 centis, 102 kilós verőlegényt öt meccsről eltiltották, a Rangers csapatát 25 000, Sandy McCarthyt, a verekedés egyik New York-i kezdeményezőjét 1000 dollárra büntették. S most jön a java: Brian Trottier, a Rangers edzője is kapott egy kétmeccses eltiltást!

NHLhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=42791

A magyarázat a következő: az NHL régóta igen súlyosan bünteti azokat az eseteket, amikor egy, már eldőlt meccs hajrájában, nyilvánvalóan a botránykeltés szándékával a vesztes fél verekedést robbant ki. Szombaton pontosan ez történt: 6-3-ra vezetett a Blue Jackets, 2,8 másodperc volt hátra, s Trottier nyilvánvaló hátsó szándékkal három verőlegényét, Oliwát, McCarthyt és Matthew Barnabyt küldte jégre az utolsó bedobáshoz. Az eredmény nem is maradt el, Oliwa - aki 309 NHL-meccsén összesen 40 pontot és 3090 (!) büntetőpercet számlál - megcselekedte, amit megkövetelt - no, nem a haza, hanem a klub "becsülete". A Boston és a Tampa Bay újra győzött, e két csapat egyaránt 21 ponttal rendelkezik, s ők ketten vezetik holtversenyben a keleti főcsoportot - bár a Bruins két mérkőzéssel kevesebbet játszott.

Eredmények:
Atlanta Thrashers - Calgary Flames 2-1 (1-0, 0-0, 1-1)
gól:
Stefan, Kaberle, illetve Clark

Boston Bruins - Edmonton Oilers 6-1 (1-0, 3-1, 2-0)
gól:
Rolston 2, G. Murray, Zamuner, Berard, Girard, ill. Moreau

Tampa Bay Lightning - Phoenix Coyotes 4-2 (3-0, 1-1, 0-1)
gól:
Andreychuk, Modin, Neckar, Roy, ill. Amonte, Briere

Florida Panthers - Chicago Blackhawks 2-2 (1-1, 0-1, 1-0, 0-0)
gól:
Jokinen, Bouwmeester, ill. Koroljov, Sullivan

San Jose Sharks - New York Rangers 4-5 (0-2, 2-3, 2-0)
gól:
Marleau, Ricci, Selanne, Sturm, ill. Murray 2, Donato, Leetch, Petrovicky

Ch. Gáll András