Társoldalunk:

Washingtonban ragyogtak a dallasi csillagok

A Dallas Stars csapata úgy játszik, ahogy azt a Stanley Kupa egyik esélyesétől elvárja a szakma és a közvélemény. A texasiak szerdán megszakították a Washington Wizards nyerősorozatát, s a fővárosi MCI Centerből hozták el a két pontot - ráadásul szezoncsúcsot jelentő hat gólt ütve. Ezzel a Stars a mezőny legeredményesebb csapata, mind a pontok (24), mind a lőtt gólok (58) számát tekintve.

A csillagosoknál Bill Guerin, a holt idényben Bostonból szerződtetett szélső két gólt ütött, ezzel október 28. óta tartó "aszályt" szakított meg: sorozatban hét meccsen nem tudott gólt ütni. A többi texasi "nagyágyú" is elsült, beleértve Jere Lehtinent, Brendan Morrow-t, Jason Arnottot és Pieere Turgeont, valamint a csapatkapitány Mike Modanót is.

Modano két gólpasszával 999 pontnál tart pályafutása egészét nézve, s ő lesz az NHL 64. - az ötödik Egyesült Államokbeli - olyan hokisa, aki eléri az 1000 pontot.

Az Atlanta a San Jose felett aratott győzelmével elkerült a tabella utolsó helyéről: a georgiaiak már tíz pontnál tartanak, eggyel többnél, mint a sereghajtó Buffalo Sabres. Ilja Kovalchukék utolsó hat meccsükből négyet megnyertek, egyet remire adtak, s csak egyet vesztettek el.

Mindössze 18 834 néző látta a Philadelphia Flyers - Florida Panthers mérkőzést a First Union Centerben, de ők sem maradtak volna le semmiről, mert pocsékul játszott a Philly.

Eredmények
Washington Capitals - Dallas Stars 1-6 (1-2, 0-2, 0-2)
Gólütok:
Miller, Guerin 2, Lehtinen, Morrow, Turgeon, illetve Young

Philadelphia Flyers - Florida Panthers 1-1 (0-0, 1-1, 0-0, 0-0)
Gól:
Brendl, ill. Huselius

Atlanta Thrashers- San Jose Sharks 3-2 (0-0, 1-1, 1-1, 1-0) - h.u.
Gól: Kozlov, McEachern, Kovalchuk, ill. Marleau, Nolan

Ch. Gáll András

KAPCSOLÓDÓ CIKK