Társoldalunk:

Szuper: hívó szóra várva

Két kulcsjátékosa, a sérült Szergej Szamszonov és Marty Lapointe, valamint a szerződésproblémái miatt "sztrájkoló" védő, Kyle McLaren nélkül is sorozatban ötödik mérkőzésén maradt veretlen a Boston Bruins, amely vezeti a keleti főcsoportot, s pontszámban holtversenyben áll a nyugati rangelső Dallasszal.

Remekel a Minnesota Wild, a mezőny legkisebb kültségvetéssel dolgozó gárdája is, amely a Washingtont verte minimális különbséggel. A Calgary otthonában kapott ki 1-0-ra a nyugati fellegvárnak számító St. Louistól. Szuper Levente továbbra is vár bemutatkozására, Jamie McLennan megint jól védett, mindössze egy gólt kapott. Viszont a vendégek 37 éves kapusa, Tom Barrasso egyet sem, mind a 23 lövést hárította, s karrierje 38. shutoutját jegyezte fel. A Flames utolsó öt meccse közül harmadszor maradt gól nélkül.

A Pittsburgh tulajdonos-csapatkapitánya, Mario Lemieux öt meccs óta nem ütött gólt - most végre betalált, de a Pingvinek ismét kikaptak: remek rajtjuk után most semmi sem sikerül nekik. Bár, meglehet, ebben a játékvezetői mentalitás számukra hátrányos megváltozása is szerepet játszik. Kezdetben szépen befújták az akadályozásaokat, mikért az új szabályok értelmében - ha a semleges harmadban követik el - kiállítás jár. Egy ideje viszont visszatértek a korábbi gyakorlathoz, és mindent megengednek. Ez pedig a szép hokit játszó Pittsburghnek nem kedvez. Scott Thornton, a San jose 31 éves szélsője, aki vállsérülése miatt még csak ötödik meccsét játszhatta ebben az évadban, két-két góllal és assziszttal jelezte, hogy egészséges.

Torontóban a vendég Detroit nélkülözte első számú kapusát, Curtis Josephet, de a helyettes, Manny Legace is remekelt, és 30 védésével nagy részt vállalt a Maple Leafs elleni győzelemben. A bajnok sorozatban negyedik meccsét nyerte, és a halovány idénykezdet után már a második helyen áll a keleti főcsoportban.

Eredmények:

Pittsburgh Penguins - New York Islanders 2-3 (1-2, 0-0, 1-1)
gól:
Kovalev, Lemieux, illetve Aucoin, Kvasa, Wiemer

Montreal Canadiens - New Jersey Devils 3-1 (1-0, 1-0, 1-1)
gól:
Perreault 2, Audette, ill. Colin White

Ottawa Senators - Buffalo Sabres 4-1 (0-1, 2-0, 2-0)
gól:
Todd White 2, Fisher, Hossa, ill. Gratton

Philadelphia Flyers - Boston Bruins 2-2 (1-0, 0-2, 1-0)
gól:
LeClair, Murray, il.. Axelsson, J. Thornton

Toronto Maple Leafs - Detroit Red Wings 1-2 (0-1, 0-0, 2-0)
gól:
Domi, ill. Maltby, Zetterberg

Florida Panthers - San Jose Sharks 3-7 (1-2, 1-2, 1-3)
gól:
Jokinen, Novoseltsev, Ward, ill. S. Thornton 2, Marleau, Ricci, Selänne, Stuart, Sturm

Edmonton Oilers - Los Angeles Kings 1-4 (1-1, 0-1, 0-2)
gól:
Niinima, ill. Laperriere, Modry, Pálffy, Cammalleri

Vancouver Canucks - New York Rangers 3-1 (0-0, 1-0, 2-1)
gól:
Morrison 2, Bertuzzi, ill. Messier

Calgary Flames - St. Louis Blues 0-1 (0-0, 0-1, 0-0)
gól:
Boguniecki

Minnesota Wild - Washington Capitals 1-0 (0-0, 1-0, 0-0)
gól:
Dupuis

Nashville Predators - Columbus Blue Jackets 1-1 (1-1, 0-0, 0-0, 0-0)
gól:
Legwand, ill. Sanderson

Ch. Gáll András

KAPCSOLÓDÓ CIKK