Társoldalunk:

Jordan végleg visszavonul

Bár Michael Jordan esetében kockázatos dolog ilyesmit kijelenteni, jelen állás szerint biztosnak tűnik, hogy a Washington Wizards kosarasa a szezon végén befejezi karrierjét. Mindezt a csapat csütörtöki edzését követően jelentette ki riporterek jelenlétében.

Jordan először 1993 októberében, másodszor 1999 februárjában próbálkozott a visszavonulással, de első esetben másfél, a másodikban két és fél évig bírta kosárlabdázás nélkül. Első újrakezdését tökéletes siker koronázta: az 1990 és 1993 között a Chicago Bullsszal megnyert három bajnoki cím mellé további hármat nyert a bikákkal.

Jordan a 2001/2002-es évadban sokáig feljutó helyen tartotta a varázslókat - 26/21-es mérleggel kezdett a csapat -, ám utána a térde felmondta a szolgálatot, meg kellett operálni, s bár a sztár visszatért a szezon végére, a gárda utolsó 35 mérkőzéséből 24-et elveszített, s nem került be a rájátszásba.

Jordan pontátlaga 22,9 volt 2001/2002-ben, idén eddig 16,6. Ennek oka az, hogy csak csereként szerepel, és játékideje eddig átlagosan 28,2 perc, pontosan tíz perccel kevesebb karrierátlagánál.

"Nem állhat elő olyan helyzet, hogy a jelenlegi évad végén ne fejezzem be. Kitöltöm kétéves szerződésem második idényét, és vége, befejezem" - mondta Jordan a Washington Postnak.

Ch. Gáll András

KAPCSOLÓDÓ CIKK