Vágólapra másolva!
Mágikus éjszaka - csak így emlegeti a sajtó az NBA pénteki játéknapját. A kosárlabda-bajnokság tíz mérkőzése közül ötön ugyanis fantasztikus teljesítményt láthatott a közönség: Kobe Bryant (Lakers) 40, Allen Iverson (Philadelphia) 41, Michael Jordan (Washington) 43, Jamal Mashburn (Hornets) 50, Tracy McGrady (Orlando) pedig 52 pontot termelt.

Öt játékos dobott negyven, kettő közülük ötven pont felett az NBA pénteki játéknapján, ami önmagában is szenzációs teljesítmény. A Los Angeles Lakersben Kobe Bryant gyakorlatilag beállt erre a szintre, nem is képes negyven alatt termelni, így az alaphelyzet annyiban könnyű a szakvezetésnek, hogy már csak azt a négy "kiegészítő" embert kell megtalálnia, akik legalább ötvenet szórnak együttesen. - s máris kész a sikerrecept. Bryant ezúttal a Portland ellen remekelt, s a visszatérő Shaq O'Neallel együtt 92-84-es győzelemre vezette a bajnokot. A klasszis már csupán egy mérkőzésnyire van attól, hogy beállítsa Michael Jordan korábbi, sorozatban kilenc mérkőzésen produkált negyvenes sorozatát.

Eggyel több pontig, 41-ig jutott Allan Iverson a clevelandi Gund Arena fényeiben, ahol a Philadelphia 119-99-es győzelmet aratott. Iverson ezzel szezonbeli legjobb produkciójával rukkolt elő, a Sixers zsinórban ötödször győzött. "Imádok itt játszani, az aréna derűssé tesz, hasonlít Los Angeleshez. Csak Kobe és Shaq nincs itt" - mondta a sajtótájékoztatón a Cleveland Browns amerikaifutball-csapatának sapkáját viselve.

New NBA fan fórumhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=29977

Negyvenévesen negyven pont felett, erre csak egy ember képes a világon: Michael Jordan. A Washington Wizards világklasszisa néha-néha "belealszik" a bajnokságba, ám amikor ráérez a ritmusra, ugyanúgy megállíthatatlan, mint fénykorában. A Levegő Ura ezúttal negyvenhárom percnyi lehetőséget kapott, ezalatt ugyanennyi pontot dobott, s ezzel az NBA-történelem első olyan kosarasává vált, aki negyvenévesen dobóteljesítményével átlépte életkorát. A Wizards egyébként a New Jersey Netset verte 89-86-ra.

"Mondtam a fiúknak, még huszonnyolc mérkőzésem van, és befejezem. Itt a karrierem vége, s nem akarok negatívumokat látni. Élvezni szeretném minden percét a mérkőzéseknek, s pozitív érzéssel szeretnék búcsúzni. Nem érzem magam negyvennek, még mindig képes vagyok arra, hogy a legjobbat nyújtsam" - nyilatkozta MJ, aki pályafutása során 173. alkalommal dobott negyven pont felett.

Jamal Mashburn már nem aprózta el, meg sem állt félszázig, s ennek köszönhetően a New Orleans Hornets hosszabbításban, 125-123-ra verte a Memphis Grizzliest. A teljesítmény nemcsak Mashburnnek csúcs, de a csapatnak is franchise-rekord. A játéknap királya Tracy McGrady lett, az Orlando erőcsatára karriercsúcsot jelentő 52 pontot szórt a Chicagónak, s 110-96-ra győzött. McGrady egyetlen pontocskával maradt el a franchise-rekordtól, amelyet 53 találattal még az 1993-94-es szezon óta Shaquille O'Neal tart.