Vágólapra másolva!
Újabb rangadót nyert a Los Angeles Lakers csapata, amely az NBA csütörtöki játéknapján meggyőző játékkal fektette két vállra a főcsoport-második Sacramentót. A nap másik összecsapásán a Philadelphia Bostonban nyert. A még üres rájátszás-helyekre szinte biztos, hogy a Phoenix, Orlando, Milwaukee hármasfogat fut be. Az amerikai szövetség újabb két játékost kért fel az olimpiai csapatban való részvételre, várhatóan Allen Iverson és Jermaine O'Neal is csatlakozik a Dream Teamhez.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

Mindössze két mérkőzésre került sor az NBA csütörtöki játéknapján, s mondhatni, mindkét alkalommal papírforma eredmények születtek. Bostonban két olyan csapat találkozott egymással, amely korábban már biztosította helyét a rájátszásban. A hazai Celtics nem bírt az Iverson és Kenny Thomas vezette Philadelphiával, a mérkőzést végül a Sixers 99-78-ra megnyerte. Előbbi 25 pontot szórt, utóbbi pedig 15 találata mellett szezoncsúcsot jelentő egyéni teljesítménnyel még 20 lepattanót is begyűjtött. "A második félidőben kicsit agresszívabban játszottam, próbáltam minél több lepattanót begyűjteni, s ha a pontok is jöttek, akkor jöttek" - nyilatkozta a decemberben a Houstontól érkezett kosaras.

A másik mérkőzésen a bajnok Los Angeles Lakers 117-104-re verte a Sacramento Kings csapatát. A Keleti főcsoportban a Detroit, a New Jersey, a Philadelphia, az Indiana, a New Orleans és a Boston mellett még két hely kiadó, ezekre szinte százszázalékos eséllyel az Orlando Magic és a Milwaukee Bucks pályázik. Nyugaton a San Antonio, Sacramento, Dallas, Portland, LA Lakers, Minnesota, Utah hetesfogat melletti egyetlen árva pozícióra a Phoenix a legesélyesebb, bár minimális sansza maradt a Houstonnak is.

New NBA fan fórumhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=29977Tróndráma Nyugaton/sport/amerika/20030409trondrama.html

Az amerikai AP hírügynökség szerint a Nemzeti Kosárlabda Szövetség újabb két játékost hív meg a nyár végi, olimpiai selejtezőre készülő újabb Dream Teambe. A két kiszemelt nem kisebb név, mind Allen Iverson és Jermaine O'Neal , velük együtt már kilencre nőne a tervezett keret létszáma. "Ez olyan valami, amit életem hátralévő részében nagy becsben tartanék. Nagyon tisztelnem kell a döntést, hiszen az országot valóban csak az elit képviselheti" - mondta meghatottam a Sixers klasszisa. Eddig Ray Allen, Tim Duncan, Jason Kidd és Tracy McGrady fogadta el hivatalosan a felkérést, Allen Iverson és Jermaine O'Neal mellett Mike Bibby, Karl Malone és Kobe Bryant a többi jelölt.

Eredmények:
Boston Celtics - Philadelphia 76ers 78-99 (24-20, 20-23, 22-36, 12-20)
Ld.:
P. Pierce 24 (11 lep.), A. Walker 12, T. Delk 11, illetve A. Iverson 25, K. Thomas 15 (20 lep.), A. McKie 14, E. Snow 11

Los Angeles Lakers - Sacramento Kings 117-104 (25-27, 29-26, 35-26, 28-25)
Ld:
K. Bryant 24, S. O'Neal 19 (14 lep.), D. Fisher 14, R. Horry 11, illetve M. Bibby 22, C. Webber 19, P. Stojakovic 16