Vágólapra másolva!
Alapos elégtételt vett az alapszakasz-második Dallas Stars az Edmonton Oilers együttesén, az NHL-playoff első körének második mérkőzésén. Az ezúttal egy gólig és két gólpasszig jutó Modano vezette hazaiak a 2-1-re elvesztett első összecsapás után egy 6-1-es KO-val állították helyre a világ rendjét. A Flyers ugyancsak magabiztos győzelemmel egyenlítette ki az összetett állást a Torontóval szemben, míg a New Jersey már 2-0-ra vezet a Boston ellen.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

A második dallasi összecsapás sem úgy indult, ahogyan azt az American Airlines Arena nézői elképzelték, hiszen az első összecsapást óriási meglepetésre megnyerő edmontoniak ezúttal Reasoner korai emberelőnyös találatával ezúttal is vezetéshez jutottak.

Mielőtt azonban a playoffba a Nyugati főcsoport nyolcadikjaként besurranó Oilers szimpatinzásai elkezdhettek volna álmodozni az újabb idegenbeli bravúrról, beindult a Dallas-henger, és Modanóék pillanatok alatt visszarángatták a földre a kanadaiakat.

Először Zubov mattolta Tommy Salót, majd Young duplázott, így már az első harmad végére megnyugtató előnyre tettek szert a bajnoki címre hajtó hazaiak, ráadásul a kétgólos előnyt Arnott tovább duzzasztotta a második játékrész végén, így eldőlni látszott az összecsapás.

NHLhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=42791

Ami a harmadik harmadban történt, az már csak hab volt a tortán: előbb az addig előkészítő szerepben tündöklő Modano villant (5-1), majd alig két perccel később Ulf Dahlen állította be a kiütéses hazai sikert jelentő 6-1-es végeredményt.

Az NHL rájátszásás, 2. mérkőzések:
Keleti főcsoport:
New Jersey Devils - Boston Bruins 4-2
az állás:
2-0 a New Jersey javára

Philadelphia Flyers - Toronto Maple Leafs 4-1
az állás:
1-1

Nyugati főcsoport:
Dallas Stars - Edmonton Oilers 6-1
az állás:
1-1

A párharcok négy győzelemig tartanak.

[origo]

Ezúttal fél évre tiltotta el az olimpiai bajnok Theo Fleuryt az NHL fegyelmi bizottsága, miután a viselkedészavarokkal kezelt hokis megszegte a számára előírt kúrát.

A Chicago Blackhawks 34 éves csatára, aki önként vallotta be vétkét, október 11-én játszhat újra. Az elkövetkező hat hónapban Fleury orvosi kezelésben részesül.

A tavaly nyáron a New York Rangerstől igazolt klasszis legutóbb november közepén tért vissza a pályára egy hasonló okokból eredő kényszerpihenőt követően. Csapata a szezonban 54 mérkőzésen számíthatott rá, amelyeken 33 pontot (12 gól/21 assziszt) szerzett.

A rovott múltú hokis 2001-ben önként jelentkezett egy tanfolyamra, mert társai elviselhetetlennek tartották a magatartását, s szinte mindenkivel összeveszett. Aztán visszatért, de a februári olimpia után megint sok volt vele a gond, és gyakran a pohár fenekére nézett.

Fleuryt viselkedészavarai miatt eltiltották/sport/amerika/20021009fleuryt.html