Társoldalunk:

Michael Jordan végleg visszavonult

Egy legendás karrier ért véget Philadelphiában, ahol a Sixers fölényes győzelme másodlagos értelmet nyert szerda este az NBA alapszakaszának utolsó fordulójában. A Washington Wizards csapatában ugyanis utoljára lépett pályára Michael Jordan, aki 28 pályán töltött perce alatt 15 pontot szórva vonult be a halhatatlanok közé. A Lakers idegenben gyűrte le a Golden State-et, így megcsípte a Nyugati főcsoport ötödik helyét, s elkerülte a rájátszás első körében a Dallast.

A playoff párosítása
Nyugati főcsoport:
San Antonio - Phoenix
Sacramento - Utah
Dallas - Portland
Minnesota - Lakers

Keleti főcsoport:
Detroit - Orlando
New Jersey - Milwaukee
Philadelphia - Boston
Indiana - New Orleans

Történhetett volna akármi, lehetett volna égszakadás-földindulás az NBA utolsó alapszakasz-fordulójában, Észak-Amerika egyetlen városra, egyetlen játékosra fordította tekintetét szerda este. Mert a földkerekségen ki más mondhatná el még magáról, hogy bármerre is járt, bárhol is játszott, mindig, mindenhol tisztelet övezte, szerették, s elismerték, ő volt sportágának a klasszisa, minden idők legjobb kosárlabdázója. Michael Jordan, pályafutása során harmadszor, s ezúttal véglegesen (bár soha ne mondd, hogy soha!) búcsút intett a kosárlabdapályának.

A Washington Wizards együttese Philadelphiában vendégszerepelt, ahol végül 107-87-re kikapott. De akkor is, ez az este MJ-ről szólt. A levegő egykori ura 15 pontot szórt, a találkozó végén a First Union Center közönsége felállva tapsolta őt, s ezt tették a játékostársak és az edzők is. Jordan 28 percet töltött a pályán, de talán nem is lett volna alkalma ennyit ott tölteni, ha a közönség a negyedik negyed elején nem kezdi el kórusban kántálni: "We want Mike!" (Michaelt akarjuk!)

"Elmondani sem tudom, milyen érzés tudni, hogy soha többet nem veszem már magamra a mezt. Szörnyű! De nincs visszaút, ez a végső visszavonulás" - nyilatkozta Jordan, aki pályafutását összesen 32 292 ponttal fejezte be, nála többet csak Kareem Abdul-Jabbar és Karl Malone ért el. Mérkőzésenkénti pontátlaga (30,12) a legjobb az NBA történetében, a második helyen egy másik legenda, Wilt Chamberlain "szerénykedik" (30,07).

Hogy egy kicsit a rájátszással is foglalkozzunk, a Los Angeles Lakers végül ha nehezen is, de nyert Oaklandben a Golden State ellen, a mérkőzés ásza a 44 pontos Kobe Bryant volt, ő vezette 117-111-es diadalra a bajnokot. A győzelemmel a Lakers megszerezte az ötödik helyet a Nyugati főcsoportban, így a rájátszás első körében a Minnesota otthonában kezd majd.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKK