Vágólapra másolva!
Hatalmas meccsen, háromszori hosszabbítást követően győzött a Tampa Bay Lightning jégkorongcsapata Washingtonban, az NHL-rájátszás negyeddöntőjében, s ezzel 4-2-es összesítéssel bejutott a keleti legjobb négy közé. A nap másik mérkőzésén is idegenbeli siker született: a Vancouver St. Louisban tudott nyerni, s ezzel 3-3-ra egyenlített.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

Egy héttel korábban még a legvérmesebb Tampa-szurkolók sem adtak volna egy fikarcnyit hokicsapatuk továbbjutásáért az NHL playoffjában. A Lightning ugyanis szörnyen kezdte a negyeddöntőt, az első két mérkőzését elveszítette a Washington Capitals ellen. Ám a Martin St. Louis vezette csapat nem adta fel, zsinórban négyszer nyert, s tizenegy szűk esztendő után ismét párharcot nyert az egyenes kieséses szakaszban.

A Capitals elleni párharc hatodik találkozója a rendes játékidőben 1-1-es döntetlent hozott, ezt két gól nélküli hosszabbítás követe, mire a harmadik ráadásban Martin St. Louis - immáron ötödik gólját ütve a playoffban - továbblőtte a Tampát.

Nhl fanatichttp://forum.origo.hu/forum/forum?act=show&fid=42791

"Nem kérdés, nagyon hosszú időt kellett várni erre a sikerre. Sok nehéz év áll mögöttünk, de megyünk előre, s reméljük, folytatni tudjuk e nagyszerű sorozatot" - lelkendezett a Tampa Bay trénere, John Tortorella.

A másik mérkőzésen sem sikerült a győzelem a hazai együttesnek, a St. Louis Blues ugyanis nem bírt a Vancouver Canucksszal, ami azt jelenti, hogy a párharc 3-3-ra módosult, s az elődöntőről a keddi, vancouveri, hetedik mérkőzés hivatott majd dönteni.

Eredmények, Keleti főcsoport, negyedddöntő:

Washington Capitals - Tampa Bay Lightning 1-2 (0-0, 1-0, 0-1, 0-0, 0-0, 0-1) - háromszori hosszabbítás után
gól:
Bondra (17:34), illetve Andrejcsuk (55:54), St- Louis )74:03)
A párharcot a Lightning nyerte 4-2-re.

Nyugati főcsoport, negyedddöntő:

St. Louis Blues - Vancouver Canucks 3-4 (1-2, 0-2, 2-0)
gól:
Weight 2 (10:42,, 50:13), Boguniecki (46:21) illetve Näslund (3:49), Ohlund (14:25), Sedin (28:52), Jovanovski (36:12)
Az állás: 3-3.