Vágólapra másolva!
Hazai pályán, nagy csatában, egyaránt hosszabbításban nyert a Toronto Maple Leafs és a Minnesota Wild az NHL-rájátszás negyeddöntőjében, s ezzel összesítésben 3-3-ra kiegyenlítette eddigi hátrányát. A mindent eldöntő, hetedik mérkőzésre a két ellenfél, a Philadelphia és a Colorado otthonában, kedden kerül sor.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

Travis Green a második hosszabbítás 11. percében szerezte a Toronto Maple Leafs győztes gólját az NHL-playoff negyeddöntőjének hatodik mérkőzésén, ezzel kiegyenlítette a Philadelphia Flyers elleni pároscsatát. A mindent eldöntő, hetedik összecsapásra kedden este kerül majd sor. Érdekesség, hogy az 1950-es Stanley-kupa döntő óta nem fordult elő, hogy egy párharc hatodik és hetedik mérkőzését egymást követő két este játsszák. A két gárda amúgy is a hosszabbítás híve: az eddigi hat találkozáskor hét ráadás-periódust küzdöttek végig.

NHLhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=42791

Kedden rendezik a nyugati negyeddöntőt is, amelyen majd a Colorado Avalanche fogadja a Minnesotát. A hétfői, St. Paul-i összecsapáson Richard Park volt a Wild nyerőembere, hiszen a rendes játékidőben szerzett gólja után a hosszabbítás ötödik percében ismét ő bizonyult eredményesnek, s ezzel megmentette csapatát a kieséstől. A Wild 1-3-as összesítésről egyenlített.

Eredmények, Keleti főcsoport, negyeddöntő:
Toronto Maple Leafs - Philadelphia Flyers 2-1 (1-0, 0-1, 0-0, 0-0, 1-0) - kétszeri hosszabbítás után
gól:
Reichel, Green, illetve Roenick
az állás: 3-3.

Nyugati főcsoport, negyeddöntő:
Minnesota Wild - Colorado Avalanche 3-2 (0-0, 0-0, 2-2, 1-0) - hosszabbítás után
gól:
Park (41:45, 64:22), Gaborik (52:06), illetve Sakic (56:34), G. de Vries (58:28)
az állás: 3-3.