Vágólapra másolva!
Egy győzelemre áll a nagydöntőtől az Anaheim Mighty Ducks jégkorongcsapata, amely az NHL Nyugati főcsoportjának fináléjában 3-0-ra vezet a Minnesota Wild ellen. A szerdai, harmadik mérkőzés 4-0-s sikere nemcsak azt jelenti, hogy a Vadak még nem tudtak gólt szerezni a konferencia-fináléban, hanem azt is, hogy 1945 óta Giguere az első kapus, aki a playoffban sorozatban három shutoutot mondhat a magáénak.

Péntek este Anaheimben söpörheti ki a Mighty Ducks jégkorongcsapata a Minnesota Wild együttesét az NHL Nyugati főcsoportjának fináléjában. A párharcban immáron 3-0-ra vezető együttes ezúttal 4-0-s győzelmet ért el, Rucchin és Csisztov mellett Kariya kétszer is eredményesnek bizonyult. Ám az igazi hőstett Jean-Sebastien Giguere nevéhez fűződik, aki ezen a találkozón 35 lövést hárított, s sorozatban harmadszor nem kapott gólt.

A 25 éves kapus 213 perc és 17 másodperc óta őrzi kapuja érintetlenségét, utoljára a Dallas elleni elődöntő hatodik mérkőzésén kapitulált - a playoff-rekordot 248 perc és 32 másodperces teljesítménnyel a detroiti Normie Smith tartja, még 1936-ból. Giguere, aki az idei playoffban már négy shutoutnál tart, 1945 óta az első kapus, aki három egymást követő találkozón is hibátlanul teljesített, akkor a torontói Frank McCool brillírozott a Detroit ellen.

A Wild az idei playoffban már kétszer felállt 1-3-ról a Colorado és a Vancouver ellen, ami ellenük szól, az a történelem. Az NHL-ben eddig mindössze két csapat tudott felállni 0-3-as hátrányról: 1975-ben a New York Islanders verte a Pittsburgh-öt a negyeddöntőben, 1942-ben pedig a Toronto Maple Leafs a Detroitot a Stanley-kupa fináléjában.

Nyugati főcsoport, döntő, 3. mérkőzés:
Anaheim Mighty Ducks - Minnesota Wild 4-0 (1-0, 3-0, 0-0)
gól:
Rucchin (4:59), Kariya 2 (28:20, 33:51), Csisztov (32:16)
az állás: 3-0 a Mighty Ducks javára.