Vágólapra másolva!
Nem tud hazai pályán veszíteni az idei NHL-playoffban a New Jersey Devils jégkorongcsapata, amely immáron nyolcadik mérkőzését is megnyerte otthon. A szombati főcsoport-finálé negyedik mérkőzésén 5-2-re verték Brodeurék az Ottawa Senatorst, s 3-1-re vezetnek a négy győzelemig tartó párharcban.

Mindössze egy győzelemre van a New Jersey Devils jégkorongcsapata attól, hogy megnyerje a Keleti főcsoport fináléját, s bejusson a Stanley-kupa döntőjébe, ahol az Anaheim Mighty Ducks már ellenfélre vár. Az Ördögök jelenleg 3-1-re vezetnek az Ottawa ellen, miután a negyedik mérkőzésen, hazai pályán 5-2-re legyőzték a Szenátorokat, a gólokon Marshall, Pandolfo, Friesen, Elias, Madden, illetve Rachunek és Varada osztozott.

"Ez volt az a mérkőzés, amelyen abszolút nem játszottunk fölényben, mégis megtaláltuk az utat a sikerhez. Időben ütöttük a gólokat, amelyek közül Jay Pandolfóé volt az év találata" - lelkendezett a lefújást követően Friesen. A csapat kapuját Martin Brodeur remekül őrizte, 28 lövésből 26-ot hárított, ezzel segítve a New Jerseyt nyolcadik hazai playoff-sikeréhez.

Amennyiben a New Jersey bejutna a nagydöntőbe, úgy érdekes helyzet állna elő. A Devils együttesében ugyanis Scott Niedermayer, az Anaheimben pedig testvére, Rob játszik, így 1946 után először fordulna elő a Stanley-kupa történetében, hogy a döntőben szembe találkozna egymással egy testvérpár.

Eredmény, Keleti főcsoport, döntő, 4. mérkőzés:
New Jersey Devils - Ottawa Senators 5-2 (1-1, 1-1, 3-0)
gól: Marshall (7:25), Pandolfo (36:43), Friesen (40:41), Elias (44:17), Madden (47:35), illetve Rachunek (19:45), Varada (27:08)
az állás: 3-1 a Devils javára.