Vágólapra másolva!
Egymás után kétszer megmenekülve, megszakítva a New Jersey Devils 8-0-s hazai győzelmi sorozatát, az NHL Keleti főcsoportjának hatodik összecsapásán hosszabbításban 2-1-re nyert az Ottawa jégkorongcsapata az Ördögök vendégeként. A Szenátorok ezzel a sikerrel kiharcolták a pénteki, mindent eldöntő hetedik mérkőzés lehetőségét, a párharc jelenleg 3-3-as döntetlenre áll.

Véget vetett a Devils tökéletes hazai playoff-mérlegének az Ottawa Senators jégkorongcsapata, amely az NHL Keleti főcsoportjának hatodik mérkőzésén, nyolc egymást követő New Jersey-siker után győzni tudott East Rutherfordban. A 2-1-es győzelemmel életben maradtak a Szenátorok esélyei arra, hogy vesztett állásból után mégiscsak bejussanak a Stanley-kupa döntőjébe.

Összesítésben már 3-1-es előnnyel állt a Devils, az Ottawa viszont a legutóbbi két mérkőzését megnyerte. A szerdai csata hőse a védő, Chris Phillips volt, aki a hosszabbítás 16. percében megszerezte a győztes találatot, s kivívta a pénteki, hetedik meccs lehetőségét. "Amikor összesítésben 3-1-es hátrányban voltunk, a fiúk az öltözőben egy percig sem említették, hogy kieshetünk" - nyilatkozta a védő.

"Még egy meccset játszanunk kell, de ez lesz a legnehezebb. Szerencsére otthon játszunk, ez jó hír" - mondta Marian Hossa, aki mindkét ottawai gólpasszt magáénak mondhatja. A New Jersey az elmúlt négy év során harmadszor juthat Stanley-kupa fináléba, s még soha sem fordult elő a klub történetében, hogy 3-1-ről elveszített volna egy párharcot.

Keleti főcsoport, döntő, 6. mérkőzés:
New Jersey Devils - Ottawa Senators 1-2 (0-0, 0-1, 1-0, 0-1)
gól:
J. Nieuwendyk (42:41), illetve Bonk (37:49), Phillips (75:15)
az állás: 3-3.