Vágólapra másolva!
Magyar idő szerint szerda hajnalban megkezdődik az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) négy győzelemig tartó döntője a New Jersey Devils és az Anaheim Mighty Ducks csapatai között.

A párharc egyértelmű esélyese a New Jersey, amely 1995-ben és 2000-ben Stanley Kupát nyert, 2001-ben pedig finalista volt. Csakhogy a története során először döntős rivális a rájátszásban fantasztikus bravúrokat vitt véghez. Először 4-0-ás összesítéssel búcsúztatta a címvédő Detroit Red Wingst, majd 4-2-vel a nyugati első Dallas Starst, végül pedig a másik meglepetést gárdát, a Minnesota Wildot ugyancsak 4-0-val ejtette ki.

A párharc főleg a kapusokról szól majd. A New Jersey-ben az olimpiai aranyérmes Martin Brodeur, az Anaheimben pedig Jean-Sebastien Giguere ejti ámulatba a nézőket, és kergeti őrületbe az ellenfeleket. Előbbi 93.7, utóbbi 96 százalékkal állja útját a lövéseknek, míg a mérkőzésenkénti kapott gólátlaguk szenzációs: 1.62, illetve 1.22. Mindkettőjük 12 győzelmet és négy hibátlan fellépést számlál a playoff-ban.

Érdekesség, hogy a döntőben két testvér is összecsap: Scott Niedermayer a Devils hátvédje, öccse, Rob a Mighty Ducks csatára. A Sport1 az első három mérkőzést felvételről közvetíti, a negyedik felvonástól pedig élőben adja a találkozókat.