Társoldalunk:

Edzőt váltottak a Szigetlakók

Menesztette Peter Laviolette vezetőedzőt a New York Islanders jégkorongcsapata. Az NHL-csapat az elmúlt két esztendőben bekerült a playoffba, ám ott már az első fordulóban búcsúra kényszerült. A Szigetlakók új szakvezetője Steve Stirling lett.

A New York Islanders jégkorongcsapata hivatalos weboldalán közölte a hírt: a klub menesztette Peter Laviolette vezetőedzőt, s helyére Steve Stirlinget nevezte ki, aki eddig az AHL nevű ligában dolgozott. "Nagyon nehéz döntés volt, de lépnünk kellett. Úgy éreztük, szükséges a váltás, hogy a csapat elmozdulhasson a jelenlegi szintről, s jövőre esélyes legyen a Stanley-kupáért vívott harcban. Csak a playoffba jutás kevés nekünk. Peter nagyon fiatal edző ugyan, de kiváló jövő előtt áll" - nyilatkozta Mike Milbury igazgató.

Laviolette két sikeresnek mondható évet töltött az Islanders élén, a csapat mindkétszer bejutott az NHL-rájátszásba, de mindkét alkalommal már az első körben búcsúra kényszerült. Igaz, előtt utoljára 1994-ben játszhatott a playoffban... Laviolette mellett két segítője, Jacques Laperriere és Kelly Miller is távozott a klubtól.

Az érkező Steve Stirling eddig csak a kisebb ligában, az AHL-ben dolgozott, igaz, ott tavaly a The Hockey News választása alapján kiérdemelte az év edzője címet, miután a Bridgeporttal bejutott a fináléba.

Az NHL 2002/2003-as edzőváltásai:

csapat régi edző új edző
San Jose Sharks Darryl Sutter Cap Raeder, majd Ron Wilson
Calgary Flames Greg Gilbert Al MacNeil, majd Darryl Sutter
Colorado Avalanche Bob Hartley Tony Granato
Atlanta Thrashers Curt Fraser Don Waddell, majd Bob Hartley
Columbus Blue Jackets Dave King Doug MacLean
Montreal Canadiens Michel Therrien Claude Julien
New York Rangers Bryan Trottier Glen Sather
Boston Bruins Robbie Ftorek Mike O'Connell
Pittsburgh Penguins Rick Kehoe -
New York Islanders Peter Laviolette Steve Stirling

[origo]

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK