Vágólapra másolva!
Az idei NBA-sorozatból már kiesett csapatok több sztárja is megműtteti hosszabb-rövidebb ideje húzódó sérülését: a napokban fekszik kés alá Kobe Bryant, Allan Houston, Chris Webber és Gerald Wallace.

A Los Angeles Lakersszel három bajnoki címet nyert Bryant - aki még április 22-én, a Minnestota Timberwolves elleni meccsen sérült meg, de csapata kiválásáig játszott - New Yorkban operáltatja meg jobb vállát. A rövid beavatkozás után, még a nap folyamán elhagyhatja a kórházat.

A New York Knicks színeiben egyéni csúcsot jelentő, 22,5 pontos átlagot elért Allan Houston térdműtéten esett át. A szezon során kétszer is 50 pontot szóró csillag a következő hat hétben mankóval közlekedik majd.

A május 10-én térdproblémák miatt kidőlt Chris Webber artroszkópiás beavatkozáson van túl. A Sacramento Kings 30 éves játékosa - akit 1993-ban az év újoncának választottak - két hónapig nem edzhet. Csapattársa, a tavalyi zsákolóbajnokságon második Gerald Wallace válloperációra szorult, de az októberi bemutató mérkőzésekre várhatóan ő is felépül.