Vágólapra másolva!
Roman Ljasenkót, a New York Rangers orosz jégkorongozóját holtan találták egy isztambuli szálloda szobájában, ahol szabadságát töltötte. A halál oka hivatalosan egyelőre nem ismert, az Anatolia török hírügynökség öngyilkosságról adott hírt.

Az orosz követség képviselője elmondta, hogy a 24 éves Ljasenko édesanyjával és nővérével érkezett Antalyába, amely nagyon népszerű hely az európai turisták körében. A diplomata annyit árult el, hogy Ljasenko szombaton hunyt el, egyéb részleteket azonban nem közölt. Az Anatolia úgy tudja, a csatár felakasztotta magát. A játékos holttestét még a héten visszaszállítják Oroszországba.

A Rangers szakvezetője, Glen Sather így nyilatkozott a tragédiáról: "Roman nagyszerű ember volt, aki mindenkire pozitívan hatott pályán belül és kívül egyaránt". Korábbi edzője, Doug Armstrong is megrendülten reagált: "Roman rendkívüli fiatalember volt, akivel három évig dolgozhattam. Együtt érzünk és együtt gyászolunk családjával a tragédiában".

Ljasenkót 1997-ben a draft, az NHL-es játékosbörze második körében választotta ki a Dallas Stars, majd 2001-ben a Rangershez került. Itt a tavalyi szezonban két mérkőzésen kapott játéklehetőséget, így az idény nagy részét a klub fiókcsapatánál, a Hartfordnál töltötte, ahol 23 gólt és 35 gólpasszt jegyzett. Ljasenko NHL-pályafutása során 139 mérkőzésen játszott, 14 gólt lőtt és 9 passzt adott. 2002-ben szerepelt a világbajnoki ezüstérmes orosz válogatottban is, ahol két gólpassz került a neve mellé.