Vágólapra másolva!
Miközben az NBA-ben sokakat az ifjú LeBron James clevelandi szerepvállalása tart lázban, nagy igazolások vannak készülőben a Los Angeles Lakersnél. A kaliforniai klub menedzsere, Mitch Kupchak a héten találkozott a veterán Gary Paytonnal és Karl Malone-nal, akikkel esetleges szerződtetésükről tárgyalt.

Az érintettek elmondták: több helyről is megkeresték őket, de mindenképpen a Lakerst részesítik előnyben. Már csak azért is, mert ha összeállna egy Kobe Bryant, Shaquille O'Neal, Karl Malone, Gary Payton négyes, aligha lehetne megakadályozni a Los Angelest, hogy öt idény alatt begyűjtse negyedik bajnoki címét. Ráadásul az aranygyűrű különösen fontos mindkét klasszis számára, hiszen hosszú NBA-pályafutásuk során egyiküknek sem adatott meg, hogy bajnok legyen.

A transzfer pénzügyileg semmiképpen sem vinné csődbe a kaliforniaiakat, hiszen Malone és Payton szabadügynökké vált az elmúlt szezon végén, azaz ingyen igazolhatók. NBA-mércével mérve a fizetés sem jelentene gondot, a kilencszeres All Star-válogatott Payton ugyanis "mindössze" 4,9 millióra, a kétszer az idény legértékesebb játékosának választott Malone pedig a veterán minimumra, azaz 1,4 millió dollárra tart igényt.

Payton legutóbb a Milwaukee Bucksban pattogtatta a labdát, míg Malone tizennyolc év után vett búcsút a Utah Jazztől.