Vágólapra másolva!
Amit az előzetes hírek alapján sejteni lehetett, az most bekövetkezett: a Los Angeles Lakersnél folytatja pályafutását két veterán kosárlabdázó, Gary Payton és Karl Malone.

Az NBA októberi rajtjára összeállt a Kobe Bryant, Shaquille O'Neal, Malone, Payton négyes, s ezzel a kaliforniai együttes jó eséllyel pályázik arra, hogy öt idény alatt begyűjtse negyedik bajnoki címét. A diadal különösen fontos a két új klasszis számára, mert egyikük sem volt még végső győztes az észak-amerikai profi bajnokságban.

A kilencszeres All Star-válogatott Payton 4,9 millió dollárra, a kétszer az idény legértékesebb játékosának választott Malone pedig 1,5 millió dollárra tart igényt. Összehasonlításul: a következő szezonban O'Neal 26,5, Bryant pedig 13,5 millióval gazdagodik.

A 34 éves Payton legutóbb a Milwaukee Bucksban szerepelt, míg a 40. születésnapját két hét múlva ünneplő Malone tizennyolc év után vett búcsút a Utah Jazztől. Utóbbi egyébként megtarthatja a Salt Lake Cityben megszokott 32-es mezszámát, amelyet előtte a legendás Earvin "Magic" Johnson viselt a Los Angeles Lakersben.