Vágólapra másolva!
Sok csapat érdeklődik Szergej Fjodorov és Curtis Joseph iránt: a két sztár minden kétséget kizáróan elhagyja az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) egyik elitklubját, a Detroit Red Wings együttesét.

Az együttes vezetőivel rossz viszonyba került orosz csatár már korábban jelezte távozási szándékát. A St. Louis Blues, az idei döntős Anaheim Mighty Ducks, valamint a Los Angeles Kings és a tavalyi finalistából idén sereghajtóvá lett Carolina Hurricanes kívánja őt megkaparintani.

A kanadai válogatottal a 2002-es Salt Lake City-i olimpián aranyérmes Josephnek azért kell mennie, mert a csehek klasszis kapusa, Dominik Hasek jelezte: egy év szünet után újra játszani szeretne.

"Dominátor" a Detroittal tavaly Stanley Kupát nyert (már csak ez a serleg hiányzott a gyűjteményéből), majd a sikert követően bejelentette visszavonulását. Játékjoga így is a Red Wingsnél maradt, s a klub most ezt használja ki, azonban Hasek és Joseph fejenként 8 millió dollárt kapna a következő idényben, és egyikük sem szeretne a másik mögött tartalék lenni.

A kanadai hálóőr iránt a St. Louis, a New York Rangers, a Boston Bruins, a Vancouver Canucks és a legendás Patrick Roy júniusi visszavonulása után minőségi kapus nélkül maradt Colorado Avalanche érdeklődik.