Spree lesz KG jobbkeze

Nem hagyják ám ezt annyiban a többiek - döbbenetes erősítési láz van a Nyugati főcsoportban. A legújabb hírek szerint a Sacramento Kings van a legközlebb a legkapósabb keleti szabadügynök, a center Brad Miller leigazolásához. Az Indiana Pacers nem tudja kifizetni a játékosa által kért fizetést, így ő a Kingshez kerülne a San Antonio Spurs segítségével.

Hasonló ügy lett voln a Pacers, a Utah Jazz és a Denver Nuggets között, de az utóbbi általános menedzsere, Kiki Vandeweghe az ESPN-nek azt nyilatkozta, nem fog összejönni az üzlet: "Úgy tudjuk, hogy Brad Sacramentóba megy" - mondta. Az ügylet úgy áll, hogy az Indiana ad Millernek egy többéves, mintegy 60 millió dolláros szerződést, majd ezt rátestálja a Kingsre, akiknél a center nagyon jó utódja lehet a 35 éves Vlade Divacnak, aki várhatóan az év végén visszavonul. Cserébe a Pacers megkapja Scot Pollardot. Mindkét csapat bajban van a fizetési sapkával, ezért a Sacramento Hedo Türkoglut, az Indiana Ron Mercert passzolná le a Spursnek, amely akár egy jövőbeli draftjoggal is jó lehet a buliban, csak azért, mert van pénze...

A szerződésük utolsó évét kezdő Türkoglu és Mercer jól pótolhatná Stephen Jacksont, aki nagy valószínűséggel nem marad San Antonióban, és ráadásul jövőre tiszta lapot kapnának, így sok pénz marad Manu Ginobili számára a Spursnél. A Golden State például így veszíti el Gilbert Arenast: nincs több hely a fizetési sapka alatt, így a Washington viheti.

A Warriors már el is vitte a Spurstől Speedy Claxtont Arenas helyére, míg a San Antonio leszerződött Robert Horryval. A Lakers ötszörös bajnok veteránja Tim Duncan helyettese lesz, egy évig biztosan. A Spurs Türkogluval és Mercerrel jól felépített szárnyakat tudhatna magáénak: Ginobili és Bruce Bowen is kapna helyettest.

Sacramentóban ugyanakkor Miller biztosan rengeteg játékperchez jutna, mert Chris Webber december előtt nem játszhat. A nagy vesztes egyébként a Dallas Mavericks, amely eddig senkit sem igazolt, és Mourning után a másik centercsillagról is lemaradt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK