Vágólapra másolva!
Latrell Sprewell játékjoga egy négy csapatot érintő üzlet keretében a Minnesota Timberwolveshoz került. A New York Knickstől igazolt, négyszeres All Star-válogatott bedobóért a minneapolisiak Terrell Brandonról mondtak le, akinek az Atlanta Hawks Glenn Robinson eladásával csinált helyet. A veterán csatár a Philadelphia 76ersnél Keith Van Hornt váltja, aki a Knickshez került.

Úgy látszik, a Wolves tulajdonosai végre elhatározták, hogy igazán jó csapatot építenek. Miután elhozták a Clippersből Michael Olowokandit, átlagon felül centerre tettek szert, volt két kiváló csatáruk, Kevin Garnett (aki klasszikus csatárként talán legjobb a világon) és Wally Szczerbiak, és most Sprewell-lel egy nagyszerű kinti dobót is szereztek.

A Timberwolves Sprewell védekező-készségével (és egyáltalán, egy igazi sztárral KG mellett) a Nyugat egyik legjobbja lehet ebben a szezonban, ha - és ez kruciális Duncan és Shaq főcsoportjában - Olowokandi bizonyít mint igazi center, aki le tud fogni egy óriást, mert arra Spree nem alkalmas, Garnettnek meg - bármilyen jól csinálja - sosem volt ez a főprofilja. Az ESPN által "éhes farkasoknak" nevezett csapat június végén megszerezte Sam Cassellt is a Milwaukee Buckstól, így komplett a kezdőcsapatuk, és még a sacramentói török Hedo Türkoglut is begyűjthetik hatodiknak, így soha nem látott jó csapat jöhet össze Minnestoában, ahol már évek óta várják, hogy a második körbe jussanak a rájátszásban (rajtuk kívül senki nem esett még ki hétszer egymás után az első körben).

A cserecenter Marc Jackson játékjogát a Wolves átengedte a Sixersnek, amelynél Robinson a tapasztalt vonalat erősíti. A Hawks még öregebb játékost igazolt, a 33 éves Brandon borítékolhatóan hamar elkövetkező visszavonulása helyet csinál náluk egy drága irányítónak. Atlantában nincs egy nagynevű játékos egy sem - majd jövőre lesz náluk jó csapat...

Robinson ugyanakkor nagy párost alkothat Allen Iversonnal, ha megértik egymást és nem veszik el egymás elől a labdákat. Keith Van Horn ugyanilyen jól illeszkedhet a New York Allan Houston vezette brigádjába, és ha újra megtalálja 1999-2000-es formáját, a Knicks igen erős lehet.