Spree lesz KG jobbkeze

Az Orlando Magic újabb lépést tett egy nagy csapat építése felé: az egyik legtehetségesebb fiatal irányítót, Tyronn Lue-t is begyűjtötte. John Gabriel általános menedzser nem árulta el a megállapodásuk részleteit, de kiemelte, a csapatépítésük ezen a pontján egy jó irányító megszerzését tartották a legfontosabbnak. "Nagyon örülünk, hogy sikerült Tyronnt megszereznünk, akit nagyon sokan hívtak, de végül nekünk mondott igent."

A Los Angeles Lakersszel két bajnoki címet szerzett eddigi öt szezonjában jobbára csereszerepre kényszerült, de az elmúlt két idányben a Washington Wizardsnál már 8 körüli pont- és 3,5-es asszisztátlaga volt, miközben kifejezetten kevés labdát ad el és alig faultol. "Tyronn fiatal, energikus, atlétikus" - értékelte az új szerzeményt Doc Rivers, a Magic edzője. "Két bajnoki címével már bizonyított, és mind Los Angelesben, mind Washingtonban nagy játékosoktól, köztük magától Michael Jordantól tanulhatott." (A valóban igen agilis és lelkes játékos talán legemlékezetesebb teljesítménye az volt, mikor 2001-ben a Sixers elleni nagydöntőben úgy vette le a pályáról Allen Iversont, hogy mint árnyék követte végig, és még a frizuráját is a philadelphiai sztáréról másolta, hogy azzal is bosszantsa őt.)

Amit az Elton Brand-hadműveletnél jósoltak, bejött: Lamar Odom kedd óta Miamiban tartózkodik, tehát a Heat valóban belekényszerítette a Clipperst egy drága szerződésbe, hogy egy másikat már ne tudjon megkötni. Odom valószínűleg nem tér vissza Los Angelesbe.

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK